Napisano 9 Sierpień 200618 l Siemka. To znowu ja :-). Nie mogę znaleść w 3ds max 8 funkcji "modifier stack". U mnie w 3ds max 8 nie mogłem jej znaleść. Wie ktoś w której wersji tego programu ona jest???
Napisano 9 Sierpień 200618 l heh niektóre wątki sa naprawde dziwne :) 10 sek roboty przy wpisaniu tekstu na google Drugi przycisk od lewej na górze. To jest to okno w którym sa modyfikatory
Napisano 9 Sierpień 200618 l Autor Ale u mnie tego nie ma!!!! Szukałem tam gdzie mi mówiliście ale nie ma. Jest coś takiego: morpher i nic dalej nie ma na mo-. Mi się trafił jakiś program. Jaką wersje macie tego programu????
Napisano 9 Sierpień 200618 l 8 ale ja nie kumam konkretnie do czego ci to potrzebne ??? bo w opcji textu jest ta zakladka i jeszcze w kilku roznych...
Napisano 9 Sierpień 200618 l Autor Wziołem wrzuciłem obrazek i wziołem opcje: create->shapes->line. Obrysowałem obiekt i szukałem tej opcji i nie znalazłem.
Napisano 9 Sierpień 200618 l OMFG Człowieku - Modifier stack to okno w którym masz pokazane modyfikatory, zawsze tak sie nazywało i tak nazywać sie bedzie. Nie wiem o co ci chodzi i czego ty właściwie szukasz.
Napisano 9 Sierpień 200618 l ja juz opbstawialem ze cos z textem robi bo tam faktycznie jest zakladka"Modifier stack" ktora jest i sie tak nazywa :D aaa i jak chcesz zrobic mesha z tej lini to kliknij w drugiej zakladce "modifier" edit mesh z rozwijanego albo prawym i tam edit mesh czy poly czy co tam chcesz...
Napisano 9 Sierpień 200618 l Autor Bo znalazłem książkę na tej stronie wyd. HELION i robie co jest w niej napisane ale nie mogę znaleść tego modifier stack.
Napisano 9 Sierpień 200618 l zrób tak - daruj sobie ta książke bo z książki to ty sie dłużej naczytasz niż narobisz - wez zacytujwiększy fragment treści to będziemy wiedzieć po co ci to i o czym ty do nas piszesz bo to jakaś paranoja oc sie dzieje w tym wątku :) dawno czegoś takiego na forum nie było - zacytuj 5 linijek wcześniej i 5 po tym tekscie z mfstackiem i wtedy możemy gadać bo tak to nie robota.
Napisano 9 Sierpień 200618 l Autor Z górnego menu Views wybierz opcję Viewport Background, a następnie poleceniem Background Source otwórz plik łyżka z góry.jpg. W ramce Aspect Ratio wybierz match bitmap. Obok zaznacz LOck Zoom/Pan. Następnie Display Background. Z listy vievport wybierz top i OK. Następnie druga łyżka tak samo tylko w widoku front. Modelowanie: Z bocznego menu Create wybierz shapes a następnie line. Obrysuj łyżkę zaczynając od lewej strony (tylko górną część łyżki). przejdź do bocznego menu modify, a w rolce modifier stack wciśnij sub-object. Obok pojawi się tryb selekcji Vertex.
Napisano 9 Sierpień 200618 l ahahahahahaha :D kliknij na linie i zaznacz vertexy po naszemu :D dobra tam gdzie masz line i taki plusik kolo niego kliknij na niego i tam bedziesz mial trzy opcje vertex..edge i cos tam jeszcze kliknij na vertex :)
Napisano 9 Sierpień 200618 l mateusz-do ksiazki heliona jeszcze sobie skoluj slownik ze wspolnego na polski... modifier stack to jest taki stack ze sa w nim modifiery... jakby w nim bylo pare smokow to bylby dragon stack... jak masz karty to masz deck.... a na stole lezy stack (i na rece czasem tez jest stack).... jak masz goverment to jest w nim duck stack na przyklad :P... a jak nie bedziesz mial slownika i sie nie naumiesz wspolnego to Cie Lord of Host pokara i bedziesz mial tutki tylko po wspolnemu...
Napisano 9 Sierpień 200618 l Autor A jak ten słownik się nazywa???? Jak będę znał nazwę to sobie skołuje.