Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mając filmik w *.mpg jak mogę dodawać obiekty stworzone w 3ds max 7 do tego filmiku. Chciałbym wstawic 2 kolumny (walce) do filmu albo/i mieć nad nim konterole w 3ds max.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Z menu Rendering wybierz Environment a następnie w Environment map kliknij na przycisk None. Kliknij dwukrotnie na bitmap i wskarz plik. Teraz musisz nacistąć alt + B i ustawić ten sam plik jako jeden z viewportów.

Napisano

Tak na marginesie powiem, że takich rzeczy nie robi się w 3dsmaxie (w sensie nakładanie obiektów 3d na film).

Oczywiście mozna, ale to jest bez sensu.

Napisano
  • Autor

a w jak programie? tzn tak chcialem sie pobawic bo zauważyłem ze 'elite i pro' w wywiadzie [film Constantine] tworzyli to w 3ds max [niektóre elementy] i animowali więc uznałem ze robią to tak :D. Wiesz moze jak to 'połączyć'?

Napisano

Obiekty utwórz sobie w 3dsmaxie.

Zwykle uzywa się programów do compositingu z różnymi dodatkami aby połączyć 3d z filmem. Np. jeśli kamera się mocno porusza po scenie, warto użyć jakiegoś trackera (np. boujou) itd.

Ale generalnie na początek do zabawy jesli będziesz w stanie zrobić to w samym 3dsmaxie, to zrób to.

Napisano

Witam.

O ile wiem, max przyjmuje tylko pliki 'avi" i to nie skompresowane.

Pozdrawiam. myk_myk.

Napisano
a w jak programie?

Adobe After Effects albo Vegas Video i całe multum podobnych. obiekty możesz łączyć z filmem poprzez tworzenie nowej ścieżki/warstwy ...