elbi Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 max7+Vray. Jedno Vray light (sphere) koło kamery, mult. 900 (hmmm :/ ), GI włączone. Już nie mam całkowicie pomysłów jak to oświetlić. Jak zmniejszę mult. to dalsze elementy są za ciemne, a jak zwiększe, to znowu przepala pierwszy plan, jak na screenie. Pomocy.
polka dot Napisano 14 Sierpień 2006 Napisano 14 Sierpień 2006 jakie chcesz uzyskac oswietlenie? dzienne czy fllashlight jak z lampy blyskowej (obrazek)? jesli tak to vraylighta masz za daleko od kamery. do tego wylacz default lights w global settings vraya. wejdz w color mapping i linear zmien na exponental. podbijanie obu wartosci powoduje rozjasnienie obrazka.
elbi Napisano 14 Sierpień 2006 Autor Napisano 14 Sierpień 2006 wejdz w color mapping i linear zmien na exponental. O, dzięki. Właśnie chyba tego mi było trzeba :) Chodzi mi o oświetlenie sztuczne, jedna lampa, w kiblu ani w jego pobliżu nie ma okna
elbi Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 Dobrze oświetlenie wygląda? Czy jeszcze o czymś musze pamiętać? Może powinno być lekko żółte z racji że to ma być sztuczne oświetlenie? Materiały oczywiście tymczasowe. Sorry że nie edytuję, ale nikt by nie zobaczył.
Rekomendowane odpowiedzi