mentaller Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 oto problem choćbym nie wiem jak próbował to zawsze textura wychodzi 'ucięta', a to co się wyświetla jest rozciagnięta.
tigerjap Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 reinstall maxa, albo wyślij nam texturę, sprawdzimy. A co do UVW Map to zaznaczyleś box?
mentaller Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 nie wiem co jest grane. z mapowaniem nigdy nie miałem takich problemów. ta sama geometria, to samo mapowanie, ta sama textura tylko róznią się rozdzielczością i taka kupa wychodzi ;]. EDIT: dodałem texture. oryginał: a tu jeszcze resize mozecie sprawdzic czy wam też takie dziwne rzeczy wyskakują ?
tigerjap Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 w UVW Map posiedź chwile, czasami jak właczę UVW map i wybiorę odrazu box to textura moze wyjść źle więc zawsze wybieram po kolegi, z samej góry jadę, aż do boxa :). Nie wiem, czy to pomoże, pewnie nie, ale czasami mam małe problemy z UVW Map.
mentaller Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 próbowałem wszelkich sposobów przez cały wieczór ( powyższy także ), szkoda mi utracic texture z którą się tak namęczyłem.
tigerjap Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 wyślij scenę z texturą na http://www.speedyshare.com
mentaller Napisano 16 Sierpień 2006 Autor Napisano 16 Sierpień 2006 wyślij scenę z texturą na www.speedyshare.com dwa plane'y :P ? edit do postu poniżej: nie wyczułeś ironi i sarkazmu ? :P
tigerjap Napisano 16 Sierpień 2006 Napisano 16 Sierpień 2006 wyślij obojętnie co, mozesz oba, na pewno ktoś Ci pomoże (Nie pytaj mnie więcej co wysłać, po co nabijać posty) EDIT http://img71.imageshack.us/my.php?image=text0200202du2.jpg na górze bez UVW Map, na dole z UVW Map, nie wiem o co ci chodzi, mi tak wychodzi jak na tym screenie hyh Jak masz zbyt rozciągniętą texturę to przy UVW Map po prawej stronie masz plusik, wciskasz go i rozwija się lista, wybieraz chyba Gizmo, albo coś takiego i tam zmieniasz rozmiar :) znaczy zaznaczysz gizmo, a następnie texturkę sobie sam przesówasz, zmieniasz scale itp
Master Kiełbaster Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 masz włączone wyświetlanie w full rozdzielczości? na renderze jest tak samo? tekstura może być za duża i karta graficzna sobie nie radzi.
mentaller Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Napisano 17 Sierpień 2006 ano racja masterze, nie sprawdziłem jak się renderuje. textura była za duża i nie wyswietlało jej całej. chociaż swoją drogą kiedyś miałem większe textury, a ich nie ucinało tylko od razu wywalało z maxa :P. my wina ;]
Rekomendowane odpowiedzi