Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

oto problem

jyb2.th.jpg

choćbym nie wiem jak próbował to zawsze textura wychodzi 'ucięta', a to co się wyświetla jest rozciagnięta.

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

reinstall maxa, albo wyślij nam texturę, sprawdzimy. A co do UVW Map to zaznaczyleś box?

Napisano
  • Autor

nie wiem co jest grane. z mapowaniem nigdy nie miałem takich problemów.

guk4.th.jpg

ta sama geometria, to samo mapowanie, ta sama textura tylko róznią się rozdzielczością i taka kupa wychodzi ;].

EDIT:

dodałem texture.

oryginał:

8et5.th.jpg

a tu jeszcze resize

bbb0.th.jpg

mozecie sprawdzic czy wam też takie dziwne rzeczy wyskakują ?

Napisano

w UVW Map posiedź chwile, czasami jak właczę UVW map i wybiorę odrazu box to textura moze wyjść źle więc zawsze wybieram po kolegi, z samej góry jadę, aż do boxa :). Nie wiem, czy to pomoże, pewnie nie, ale czasami mam małe problemy z UVW Map.

Napisano
  • Autor

próbowałem wszelkich sposobów przez cały wieczór ( powyższy także ), szkoda mi utracic texture z którą się tak namęczyłem.

Napisano

wyślij obojętnie co, mozesz oba, na pewno ktoś Ci pomoże (Nie pytaj mnie więcej co wysłać, po co nabijać posty)

EDIT

http://img71.imageshack.us/my.php?image=text0200202du2.jpg

na górze bez UVW Map, na dole z UVW Map, nie wiem o co ci chodzi, mi tak wychodzi jak na tym screenie hyh

Jak masz zbyt rozciągniętą texturę to przy UVW Map po prawej stronie masz plusik, wciskasz go i rozwija się lista, wybieraz chyba Gizmo, albo coś takiego i tam zmieniasz rozmiar :) znaczy zaznaczysz gizmo, a następnie texturkę sobie sam przesówasz, zmieniasz scale itp

Napisano
  • Autor

ano racja masterze, nie sprawdziłem jak się renderuje. textura była za duża i nie wyswietlało jej całej. chociaż swoją drogą kiedyś miałem większe textury, a ich nie ucinało tylko od razu wywalało z maxa :P.

my wina ;]