Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jak w temacie. mam problem z renderingiem hair and fur. kupilem sobie ksiazke heliona cwiczenia praktyczne do maxa 8 i po stworzeniu pajaca itd i nadaniu mu modiefiers hair and fur wszystko jest ok dopuki nie klikne na poligony zaznacze kilka z ktorych maja rosnac tylko wlosy i klikne update selection to podczas renderingu renderuje model i gdy zaczyna renderowac wlosy to przejdzie 4 kreski i sie zamyka i nic nie pokazuje. problem pojawia sie gdy wczesniej dalem attach wszystkich elementow (rak nog dloni) do korpusu. gdy nie dam tej opcji i dam modiefiers haf do sphery ktora jest glowa i pozniej dam na poligony to jest ok. we wczesniej opisanym przypadku tak nie jest. prosze o pomoc

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Miałem kiedyś podobny problem: Kiedy liczyłem włosy do pionowego okna o proporcjach boków większych niż 1,5 x 2 to mi wywalało cały proces, może w tym jest właśnie problem.

Napisano

ja dodam że miałem problem taki, że jak próbowałem haira renderowac brazilem to mi wywalało całego maxa, kiedy np scanline i mental działały dobrze.

rozwiązaniem okazał się konwert ro mesh i wywalenie haira z efektów.