karolw Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 czesc, co zrobic zeby na pierwszym: szczeliny miedzy klockami delikatnie swieciły. a w drugim dałem poucinana sfere z self-ilumination ale co mam zrobic zeby powierzchnia była jednoczesnie zrudłem swiatła tzn swieciła a klocki dawały by od niej cienie? dzieki za pomoc
Master Kiełbaster Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 Wstaw w środek kulki omni i wyłącz kulce pokazywanie cieni(prawym na obiekt i properties). Możesz też liczyć GI w mentalu/maxwellu itp ale to wydłuży czas renderingu.
karolw Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Napisano 19 Sierpień 2006 sformułuje inaczej pytanie czy jest jakas mądrzejsza metoda na uzyskanieswatła w szczelinach niz wstawianie duzej ilosci małych swatełek...
gregorjan Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 NIe wiem czy dobrze zrozumiałem, ale mam dwa projekty: Między sześcianami powstawiałem kilka boxów i dałem im Glow lub: Użyłem 2 V-ray plane (jeden odwrócony do góry, drugi w dół) między górną i dolną częścią boxów
maczuga Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 Zrób jedneg vray light cylindrycznego z zaznaczonym invisible i wsadz go między te boxy. Trza kombinowac :)
Rekomendowane odpowiedzi