cobra Napisano 19 Wrzesień 2003 Napisano 19 Wrzesień 2003 Problem polega na tym ze nie moge zrobic extrude na elementach pokazanych ponizej aby wygladalo tak Moze yc tez inny uzyteczny sposob
dr Ug Napisano 19 Wrzesień 2003 Napisano 19 Wrzesień 2003 Niech zgadne - WinXP, Editable Poly? Jezeli tak, to zmien na Editable Mesh i po problemie.
cobra Napisano 20 Wrzesień 2003 Autor Napisano 20 Wrzesień 2003 Nie dziala poniewaz nie wychodzi mi rog pod katem 90 stopni lub nie wiem jak to zrobic
dr Ug Napisano 20 Wrzesień 2003 Napisano 20 Wrzesień 2003 No to pokaz jak Ci wychodzi. Moze masz w opcjach Extrude ustawione inaczej. Jasnowidz jeszcze nie wrocil.
Bacry Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 Opcje extruda: grup, bypolygon, normal (ta ostatnia nazywa się chyba jakoś inaczej). W twoim przypadku tylko ostatnia opcja będzie odpowiednia. Nie ma co zmieniać na mesh. Poly jest duuużo lepsze. Ale.... Efekt docelowy nie musi się pokrywać z twoimi osiągnięciami. Po ekxtrudzie powstaną polygony (jede), który praktycznie pokryje się z już istniejącym. Konkretnie ten po lewej (cienki taki jak te extrudowane) będziesz musiał go usunąć, oraz usunąć tego powstałego. Potem weld vertexy i będzie OK. Chyba, że to co extrudujesz ma być nie połączone z tą boczną scianką. Chyba nie zamieszałem zbytnio. pozdrawiam
Swietlik Napisano 22 Wrzesień 2003 Napisano 22 Wrzesień 2003 Może gdzieś ci się vertexy rozkleiły, zaznacz vertexy w miejscu gdzie się chrzani to ci wyświetli czy mam rację, chyba wiesz o co mi chodzi ??
Rekomendowane odpowiedzi