Skocz do zawartości

Wybór, początek maxa

Eldar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem początkującym początkiem początku nooba :) więc błagam o wyrozumiałość, nie znalazłem niestety nic na forum bo np. jak wpisuje polygon to wywala miliard tematów :) zrozumiałe...

Moje pytanko dotyczy właśnie helpa F1, bo nie za bardzo tam pisze co to konkretnie jest przykładowo polygon, nie chodzi o tłumaczenie na polski bo z tym raczej nie mam problemu :) ale co to jest w programie... tak ogólnie po prostu podstaw w programie szukam, co jest co.

Drugie pytanko, wybrałem 3ds maxa 8 i chcę zapytać co z tym można zrobić ? bo nie jestem pewien czy to będzie to o co mi chodzi, czy nie zawiodę się na tym programie... np. czy mogę w nim zrobić pejzaż, albo podwodny świat, chodzi o grafikę, mam nadzieję że rozumiecie o co chodzi, czy jest to program tylko do obiektów ? co w sumie też się przyda do flasha :)

Dziękuję Wam z góry i pozdrawiam :) przepraszam za swoje niedoedukowanie

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

1. polygon (/ˈpɒliɡən/, from Greek, literally "many angle") is a closed planar path composed of a finite number of sequential line segments. The straight line segments that make up the polygon are called its sides or edges and the points where the sides meet are the polygon's vertices. If a polygon is simple, then its sides (and vertices) constitute the boundary of a polygonal region, and the term polygon sometimes also describes the interior of the polygonal region (the open area that this path encloses) or the union of both the region and its boundary.

2. mniej więcej to

:*

aaa.. więc to się przez /g/ czyta a nie /dz(pisze z bo tu nie ma literki z fonetycznego alfabetu ale jest podobna tylko z takim zygzakiem)/

no... ale pytałem się co to jest w programie, ale nie chodzi tylko o polygon'a tylko ogólnie różne opcje, nie do czego służą tylko co to jest, bo zrobiłem tutków z maxa... no i dalej nie wiem co to ma być... szczególnie szachy, niektóre rzeczy, ok wiem ale inne dalej nie wiem kiedy tego użyć..

pozdrawiam....

edit\\\

no ale dzięki ^^ wiem że wypasiki idzie z tym robić ;p pozdrówka

takie jeszcze głupie pytanko... zrobie sobie jakiś obiekt 3d w maxie super wszystko... ale np. taka kompletna praca.. czy się to wszystko składa zusamen do kupy w maxie do ostatecznego wyglądu, czy te elementy wrzuca się do jakiegoś innego programu i dopiero kończy się kompozycję ? :)

pozdrówka