Napisano 24 Sierpień 200618 l Witojcie :) Mam zamiar kupić LCD i mam 2 opcje (a może nawet 3). Nie robie profesjonalnej grafiki tylko amatorszczyzna:), nie śpię też na kasie więc przyjąłem że 2200 zł to max za świetny monitorek. Obcykałem więc taki sprzęt NEC 1980FXi ~2200zł. Alternatywą może być tańszy o 700 zł :D ale z gorszym obrazem Balinea 101920C. Jest jeszcze 3 opcja - Morele.net - w tym sklepie NEC kosztuje 1878zł - pytanie czy ktoś tam kupował czy to jakaś ściema może.
Napisano 24 Sierpień 200618 l Gomez, jeśli chodzi o LCD to już było parę wątków na forum jaki monitor kupić i co jest ważne przy wyborze. Wykorzystaj opcję Szukaj:) Jeśli o mnie chodzi to jakbym miał ok. 2200 zł na monitor to naprawdę jest w czym wybierać. Belinei nie kupuj-nie warto. Jeśli chodzi o ceny w sklepach internetowych to zdarza się, że ceny różnią się i to bardzo.
Napisano 24 Sierpień 200618 l Autor Sory, chyba zapomniałem o opcji szukaj :) Knysha - dzięki, właśnie tam znalazłem tą ofertę S.T.O.R.M.- jeśli chciałbym kupić po prostu 19tkę LCD to wybór rzeczywiście duży, ale jak się chce mieć b. dobre odwzorowanie kolorów, równomierne podświetlenie i dobre kąty to zostaje niewielki wybór. Ja się właśnie zastanawiam czy podnieść mój próg finansowy do 2200 czy zrezygnować z tak dużych wymagań i kupić coś w rodzaju tej Balinei. O tym muszę chyba jednak sam zdecydować.
Napisano 24 Sierpień 200618 l nie znam cen ale: kupuje tylko iiYama, mam dwa i jestem zadowolony ale lepszy jest Dell 19`` nie znam modelu (w poniedziałek mogę podac - mam go w pracy)
Napisano 24 Sierpień 200618 l gomez z tanszych to tylko na matrycy PVA bo raczej IPS to min 3k za 19" godne polecenia sa napewno Fujitsu-Siemens P19-2, Samsung SM970P, Samsung SM193P+ ich ceny to miedzy 1500 a 1600