Gość dejw Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Moje pytanie choć nie wiem czy pasyjace do tematu brzmi: Czy 3ds max dysponuje możliwością sprawdzania wytrzymałości stworzenej w nim konstrukcji. Chodzi mi o to aby nadać realną wagę i wytrzymałość materiału i zobaczyć jakie będą naprężenia. Proszę o pomoc.
Lis Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 odpowiedz-> Nie Możesz pobawić się reactorem ale równie dobrze możesz poskładać sobie domki z zapałek. Max jest typowo do grafy. Niestety nie umiem ci odpowiedzieć w jakim sofcie możesz to zrealizować.
royart Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Program 3ds max nie ma możliwości sprawdzania wytrzymałości stworzonej w nim konstrukcji. Wszystko zależy od rodzaju konstrukcji, jak bardzo jest skomplikowana i z jakiego rodzaju materiałów zaprojektowana (czy jest to konstrukcja płaska np: belka, rama czy też konstrukcja przestrzenna).Jest kilka programów w których istnieje możliwość narzucenia projektowanych przekrojów oraz zadania ewentualnych obciążeń (stałych lub zmiennych).
Arthi76 Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Polecam do tego typu rzeczy - Catia, Unigraphix Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi