Riko Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Witam witam. Prosiłbym o pomoc kogoś kto się rozeznaje we fluidach w XSI. Mam problem, bo kiedy dodaję "Particle Fluid" tak jak np. w tutku z 3d Total ( http://67.15.36.49/team/Tutorials/fluid/fluid_02.asp ) to się nie renderuje nic. Czarny BG ino. Coś pewnie gdzieś trzeba włączyć, bo jak odpalam scenę gotową z przykładami do XSI to wszystko się renderuje, ale jak dodam swoje particle i skopiuje im materiał to moje dalej nie śmigają. Jak by ktoś przypadkiem zaczaił o co mi chodzi i widział jak mi pomóc to bym się cieszył okrutnie. Pozdrawiam.
goral Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 może masz włączone coś takiego... To mute the fluid simulation • Select the Execution State > Mute option in the FluidOp property editor
Gość e=mc^2 Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 nie wiem czy rozwiazales swoj problem ale jesli nie to zapisz swoja scene, zamknij XSI, odpal jeszcze raz, zaladuj swoja scenke i powinno sie wszystko dobrze renderowac, powinienes widziec swoje czasteczki:)czasami za pierwszym razem czasteczki sie nie renderuja
Riko Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Napisano 28 Wrzesień 2006 e=mc^2, noooo dzięki wielkie, mimo że już mi nie potrzebne ale na przyszłość będę wiedział. Restart pomógł ;)
Rekomendowane odpowiedzi