thorgal Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Witam, Mam maly problemik i chcialbym sie was poradzic jak go rozwiazac.. a mianowicie chodzi o to ze mam internet ktory chcialbym rozprowadzic na kilka kompow (ok 3-4) jak moge ta czynnosc zrobic.. czego potrzebuje.. (swicha, huba, routera) bo naprawde nei orientuje sie w temacie
dariusz Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 ja mam rozdzielone na 3 kompy za pomocą switcha, mój komp służy jako serwer.
thorgal Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 zalezy mi na tym aby nie musial byc wlaczony komp non stop
dariusz Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 to chyba router będziesz musiał kupić, ale ja sie na tym nie znam;]
thorgal Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 router powiadacie? a jaki? zna ktos cos godnego polecenia?
erwin Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Ja mam neostrade, i mi wystarczy router (z wbudowanym modemem). Ma switcha na 4 wyjscia wiec powinien wystarczyc
Xol Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Ja mam neo 512 z routerem Asmax Ar-701u (może nie za wyrywny ale działa) wszystko działało nieźle na 4xWiFi po mieszkaniu. Router ma też wyjścia na RJ45 do kabla. Dobre forum na temat sieci http://lanforum.prv.pl/
Gość User190 Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Router.. planet i d-link to firmy godne polecenia... napewno coś wybierzesz dla siebie :)
illy Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Thorgal, sprawdz warunki umowy twojego operatora, bo moze wyjsc ze bedziesz musial placic za te 4 kompy
thorgal Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 do 3 moge niby rozprowadzac... tyle ze nei wiem czy bede musial placic..
Rekomendowane odpowiedzi