lukaszp Napisano 23 Wrzesień 2003 Napisano 23 Wrzesień 2003 Może żle opisałem moj problem ale chodzi o to ze zamiast textury w polachh left, front i top mam siatkę i nie wiem jak to zmienić, a i jeszcze nie ma gdy przyciskam prawym convert to editable poly Na rysunke jest tak jak chcę ale nie umiem ;)
dr Ug Napisano 23 Wrzesień 2003 Napisano 23 Wrzesień 2003 Nie wiem o co Ci chodzi, ale poczytaj to, moze znajdziesz dla siebie rozwiazanie: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6672
lukaszp Napisano 23 Wrzesień 2003 Autor Napisano 23 Wrzesień 2003 Dzięki znalazlem :) . A co do tego \"Convert to editable poly\" to u mnie tego nie ma jak kilkam prawym jest mesh i cos jeszcze
lukaszp Napisano 23 Wrzesień 2003 Autor Napisano 23 Wrzesień 2003 Jednak nie ma tam dla mnie rozwiania. Tlumacze wiec widzisz mojego pierwszego posta tam jest ten obrazek i chce miec cos takiego jak tam a nie tak jak mam teraz siatki: sorki za jakosc gif z painta:)
VGT Napisano 24 Wrzesień 2003 Napisano 24 Wrzesień 2003 Klikasz prawym przyciskiem na napis top/front i wybierasz tryb wyświetlania smooth+highlights. A screen jak widzę, to z tutka evermotion chyba, więc tam opisane było, jak zrobić wyświetlanie bitmapy w viewporcie, więc później z tym już nie powinno być problemu. A jeśli chodzi o \'editable poly\', to napisz, której wersji MAX\'a używasz, gdyż może to mieć spore znaczenie dla odpowiedzi. Powodzenia.
lukaszp Napisano 26 Wrzesień 2003 Autor Napisano 26 Wrzesień 2003 3D Studio MAX R3 nie wiem czy to pelna nazwa czy jeszcze coś jest jak znajde to dopisze THX za pomoc:)
VGT Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 Nie mogę być pewien na 100%, bo gdy korzystałem z MAX\'a R3, to moje modelowanie polegało na umieszczaniu w scenie obiektów standardowych, ale z tego co miałem okazję poczytać na forum w czasie mojego pobytu tutaj, to polymodeling jest techniką dość młodą. Więc jeśli nie masz takiej opcji przy konwertowaniu, to najprawdopodobniej nie jest to jakiś błąd max\'a tylko właśnie brak tej opcji, gdyż wtedy po prostu nie istniała.
lukaszp Napisano 27 Wrzesień 2003 Autor Napisano 27 Wrzesień 2003 chyba gdzies na forum widzialem ze poly jest w max 5, a ja głownie zamierzam tworzyc autka tą techniką:)
VGT Napisano 27 Wrzesień 2003 Napisano 27 Wrzesień 2003 Tutek, z którego prezentujesz screena jest właśnie z MAX\'a 5.x, więc jest tam wszystko, czego potrzebujesz :)
Rekomendowane odpowiedzi