Napisano 4 Wrzesień 200618 l Musze zrobic efekt wychodzenia promieni z ziemi... cos jakbym od spodu (pod ziemią) swiecił jakimś silnym zrodłem swiatła i poprzez drobne szparki w ziemi swiatło przebijało sie pojedyńczymi promieniami. Ziemie renderuje w MAXie ale wydaje mi sie, ze taki efekt mozna zrobic raczej na postprodukcji. Tylko czym najlepiej i jak?:D No chyba, ze ktos wie jak cos takiego zrobic w 3D:)
Napisano 4 Wrzesień 200618 l A nie lepsze byłoby światło wolumetryczne z mapą przypominającą pęknięcia w slocie projektora?
Napisano 5 Wrzesień 200618 l serwus Kulki :) zdecydowanie efekt SHINE do pakietu after effects :) prosty, szybki ,efektowny ...i naduzywany w reklamach , czolowkach filmowych itp :) - polecam :)
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Jezeli ziemie robisz w 3D (rozumiem, ze juz ma te pekniecia), to od spodu swiatelko i Volumetric i masz dokladnie taki efekto o jaki ci chodzi (tak przynajmniej to dziala w Lightwavie)
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Autor Kurcze ale nie wydaje mi sie zeby volumetric dal dobry efekt bo zalezy mi zeby to swiatlo bylo takie mocna jazace sie troche jak poswiata... no takie wyjarane;) Kannu a znasz jakies darmowe plugi dajace ten sam efekt?