Napisano 5 Wrzesień 200618 l Podczas pracy nad modelem trochę nim pokręciłem. Czy da się automatycznie przywrócić mu "zerową" pozycję względem osi X Y Z ? Czy tylko ręcznie przzez rotację?
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Ja nie wiem:p ale dam ci rade, zapisuj sobie czesciej to co robisz;) czesto cos spiepszysz a puzniej tego nie mozesz naprawic. no ale nie mowie ze nie powinienes tego pytaniania zadawac bo chetnie sam na nie uslysze odpowiedz:]
Napisano 5 Wrzesień 200618 l zaznacz obiekt, kliknij prawym klawiszem na ikonie rotacji i wpisz wartosci jakie potrzebujesz
Napisano 5 Wrzesień 200618 l sanki dobrze prawi czasami kilka undo pomaga (ctrl+Z) w preferences można zmienić ile kroków pamięta max dodatkowo amatorom przypomina się o zawartości podkatalogu Autoback, który zapisuje postępy waszej pracy, czasami się przydaje. W Preferences można wybrać jak często
Napisano 5 Wrzesień 200618 l nie trzeba wpisywać. wystarczy kliknąćprawym przyciskiem na strzałki obok okienek do wpisyania iautomatycznie wyskakuje 0
Napisano 6 Wrzesień 200618 l Autor Sanki - wielkie dzięki. O to mi właśnie chodziło. Co do backupów - zapisuję dość często, tyle że kompletny model był już właśnie "skręcony" względem pozostałych.
Napisano 6 Wrzesień 200618 l ctrl + z raczej nie przywrucisz dawnego obrazu (jezeli chodzi o punkt widzenia) przynajmniej w moim przypadku nie jest to mozliwe