grendel Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Witam wszystkich i zapraszam na www.kielbus.pl . Wdzięczny będę za wszelkie uwagi i podpowiedzi. bo sam już straciłem chyba dystans do tej strony.
aspenboy Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Stronka przyjemna, ale tak na pierwszy rzut oka - wpienia ten banner po prawej, jakoś wolałbym mieć całą stronkę na środku, a banner ewentualnie na dole. BTW, jak robisz lineart do tych rysunków (piórko+tusz, pędzelek, inne)?
Kamael Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Stronka fajna, chociaż nie wiem czego ale oglądając ją odniosłem wrażenie chaosu, nie wiem, może to przez system nawigacji, pokombinuj coś z nim. Ale pracki super:)
Maceo Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Jakby odjąć zajebiste rysunki (które powalają mnie na kolana i rysunkowo i humorem) to stronka blada.. Spróbuj zacząć zmiany od wywalenia reklam które Ci się rozłażą na boki i gdzie się da. Potem skoncentruj się na wyciągnięciu do przodu rysunków.
grendel Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 aspenboy: który baner wyświetla się u ciebie po prawej? U mnie na Firefoxie, Operze i IE banery są na dole, ale może coś skopałem. Rysunki- Painter+Wacom. Kamael: mógłbyś napisać gdzie szczególnie nawigacja jest nieczytelna? Za jakiś czas stronę będę generalnie modernizował (więcej HTML-u mniej flasha), więc byłbym wdzięczny za podpowiedzi. Maceo: chyba naprawdę coś skopałem z tymi reklamami...
aspenboy Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Coś musiało się skopać w moim FF, bo banner wrak.pl miałem po prawej stronie :D Teraz już jest ok (chyba pora na porządki w systemie). Anyway - rysunki przednie :) A co do stronki - ja tam nie miałem problemów, choć szczyt oczywistości nawigacyjnej to nie jest ;)
grendel Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 aspenboy: nie musisz porządkować systemu- miałem skopane znaczniki i już to zdążyłem poprawić i chyba pomogło. Skoro w tylu wypowiedziach jest o nieczytelnej nawigacji będę się musiał nad nią jeszcze raz gruntownie zastanowić. A może znacie jakieś dobre stronki-portfolia ze wzorową nawigacją? W ogóle to dzięki za wypowiedzi, dużo mi pomagają.
Kamael Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Proszę oto elementy które czynia stronę nieczytelną. Co do twoich przyszłych zmian to sugeruję żebyś pozostał przy flashu, zawsze ładniej to wygląda a poza tym trzeba iść z duchem czasu;) Zmieniłbym też menu na górze bo jest takie jakieś doklejone, znajdę jakieś fajne to ci podrzucę. Aha, do tego komentarza na samej górze to jeszcze dodam żebyś nie robił nigdy czegoś takiego że najpierw się pojawia nazwa poddziału, potem nazwa działu i reszta poddziałów. W takiej pokręconej hierarchi zawsze można się pogubić. A z tymi odróżnieniem oglądanych obrazków to możesz zostawić poprzednia wersję (że pogrubiają się już obejżane) ale dodać do tego że aktualny obrazek (oglądany w danym momencie) odrobinę powiększyć i bedzie w porządku. Pozdrawiam :)
grendel Napisano 6 Wrzesień 2006 Autor Napisano 6 Wrzesień 2006 Kamael, dzięki wielkie! Wszystko o czym piszesz w 100% do wymiany. B. dobry pomysł z tą powiększającą się miniaturką- pewnie wykorzystam. W sumie to mam ochotę przebudować stronę od podstaw (tylko kiedy ja na to czas znajdę!). Co do flasha i html-a: podobno wyszukiwarki gorzej traktują strony robione we flashu, tzn. na przykład nie widzą tekstu i linków w swf-ach, znaczników "alt" w obrazkach itd.- stąd moja chęć oparcia strony w większym stopniu na htmlu.
Gość User190 Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Hehe, nie spodziewałem się, że autor komiksow, które mam przyjmeność co tydzień czytać, zaraz po otwarciu Angory, uzytkuje nasze forum :) Strona na pierwszy rzut oka bardzo ładna, jedyne błędy które zauważyłem to te, które wymienili już przedmówcy - ponadto wkurzające są te linki pod częścią właściwą strony.. ale jeśli już muszą być to tam jest rzeczywiście najlepsze dla nich msce. Ogólnie rzecz biorąc 5/6 za wykonanie :)
pitekkkk Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 Nie obraz sie ale ja uwazam, ze jesli masz taki talent to mozesz sie postarac i cos fajnego w tym stylu zrobic na strone, zeby byla wyjątkowa, taka komiksowa grafika i jakies proste, estetyczne menu swietnie moim zdaniem by wyglądało. A jesli chodzi o to co jest to strona jest zwykla i moim zdaniem nudna troche, a te reklamy na dole wszystko psują. Pozdrawiam...
grendel Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Napisano 7 Wrzesień 2006 Dzięki wszystkim za wypowiedzi. M@Ti: 5/6, czyli nie odstrasza? pitekkkk: nie obrażam się. W sumie to taki miałem zamysł- zrobić zwykłą "nieprzebajerzoną" stronę... widać trochę przesadziłem, a parę rzeczy jest po prostu chybionych. Na razie zmieniam tylko górkę, nad całością popracuję, gdy znajdę czas i na pewno znowu poproszę o opinie.
grendel Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Napisano 9 Wrzesień 2006 Pozmieniałem co nieco na stronie, głównie nawigację. Wydaje mi się, że jest lepiej. Prosiłbym o opinie.
Gość User190 Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 IMHO - poprzedni top był lepszy :) Bdb rysunejsz - wykorzystaj to projektując layout :) Ogólnie nawigacja chyba przyjemniejsza.
mirach Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 IMHO - podoba mi się bo jest czyste i przejzyste, ladnie podzielona strona na wyrazne części. Mati ma też racje, layot strony który będzie w większości narysowany przez Ciebie o wiele lepiej zapadnie widzowi w pamięc. Co do nawigacji to rzeczywiscie ok, jedyne co mi troche zgrzyta to to że napis po najechaniu wyciąga się w góre, wiem ze to kwestia gustu, ale jakoś mi to nie leży poprostu :) Inną rzecz co zauważyłem przy przeglądaniu Gwidona, to po prawej jest paseczek z wyborem komixu, i każda miniatruka jest taka sama nie ułatwia to zapamiętania który komix sie widzowi podobał. Widze też ze niektore komixy wyskakują w nowym oknie z dosc bajernackim "wjazdem" wyglada fajnie, można sie zastanowić nad tym żeby okno bylo dopasowane do wielkości komixu, ale to tez kwestia gustu. pozdrawiam Mirach
grendel Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 M@Ti: Motam się z tą górką i tak na prawdę nie mam na nią pomysłu. Na razie zostawiam jak jest- dopóki mnie nie olśni jakimś pomysłem. mirach: Nad miniaturkami (nie tylko "Gwidona") zamierzam popracować gdy znajdę czas. Wiesz może, jak zrobić żeby okno dopasowywało się do wielkości obrazka? ...a jeszcze lepiej żeby wyskakiwało na pierwszym planie, na tle strony głównej? Co do layoutu- nie wiem, czy to nie za dużo będzie: rysowany layout na stronie z rysunkami? ...ale myślę nad tym i na pewno coś zmienię. Na razie jest tak, że grafika na stronie głównej zmienia się przy każdej aktualizacji. Dzięki wszystkim za pomoc:)
mirach Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 grendel: z tym dopasowywaniem to dosc prosty skrypcik trzeba wkleic, ale ostatnio natknołem sie na dość ciekawą rzecz która może ci przypaść do gustu. http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/ sam się zastanawiam czy takiego skryptu nie użyć jak będę po raz któryś z rzędu podchodził do robienia swojego portfolio... powodzenia Mirach
illy Napisano 15 Wrzesień 2006 Napisano 15 Wrzesień 2006 fjna stronka, nie mam sie do czego przyczepic ;p validowales? btw. kiedys sie zastanawialem kto rysuje do angory itd, kilka twoich komiksow badz humorow widzialem, lubie te prace ;p
Gość grafffik Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 Kreska komiksu naprawde przypada do gustu
XardaX Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Qrde :!: Sławomir Kiełbus o ile sie nie myle xD OFFTOP : Fajne te obrazki z angory zawsze były ;] i są :D Ile musiales się starac zeby cie tam przyjeli ? I jeszcze jedno pytanko mozna się z tego utrzymać ? Stronka całkiem ok
Rekomendowane odpowiedzi