Polik Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Witam! Mam taki problem. Wcisnalem cos przez przypadek i to sie pojawio i teraz nie wiem jak to wylaczyc. Kiedy tworze zwykly kwadrat (shapes -> rectangle) i nakladam modyfikator extrude to przez jego srodek przechodzi przekatna! Wczesniej jej nie bylo i chcialbym sie jej pozbyc. Wiecie co sie spsulo? Pozdrawiam!
Zbychowaty Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Siemano...nie wiem czy o To chodzi ale by wylaczyc krawedzie te wczesniej niewidzialne kliknij nań prawym i w panelu Display w rolecie Propertis wlacz opcje Edges Only.Pozdry.
VoNd Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Pojawia Ci sie to tez gdy tworzysz boxy? Strzelin, no prosze :)
Zbychowaty Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Aha jest jeszcze taki myk, ze wylacza sie tez krawedzie ( to robi konkretny sterownik Direct3d ) w Customize/Preferences/Viewports/Configure Driver i usuwasz zaaznaczenie opcji Display All Triangle Edges.
VoNd Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Yup, o to wlasnie pytalem kolegi - ta solucja dziala genralnie, poprzednia tylko do konkretnych obiektow.
Polik Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Napisano 7 Wrzesień 2006 druga rada Z-Brush'a okazala sie pomocna. Zadzialalo. Teraz wiem dlaczego tak sie stalo, ostatno zmianilem sterownik na direct 3d z defaultowego ale ne skojarzyl bym ze to przez to. VoNd czyzbys znal Strzelin? Dzieki za pomoc chlopoki!!!
Rekomendowane odpowiedzi