Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam mam pełną wersję 3ds maxa 8 i dopiero się ucze, kupiłem sobie książkę "3ds max 8 Modelowanie i animacja" i stanąłem w mijescu w którym mam nałożyć -SKÓRĘ- na stworzonego pajacyka, autor pisze abym w oknie przegladrki map i materialow w polu Browse From zaznaczył opcję MTL LIBRARY, wiec tak robie ale nastepnie pisze abym z listy wybrał główną biblioteke maxa 3DSMAX.MAT problem w tym ze nie mam jej ! mam tylko AecTemplates i Nature&amp POMOCY !2 problem to taki że myślałem juz jak dalej sie uczyc maxa po skonczeniu ksiazki poniewaz jest ona dosc ograniczona i nie nauczy mnie jak tworzyc skomplikowane powyginane rzeczy jak np samochody czy twarze, szukałem w tutorialach na tej stronie ale tez nie wszsytkie polecenia rozumiem, wieć pomyslalem ze włącze sobie tutorial zawarty w maxie ale tu znou problem, NIE CHCE SIE WLACZYC ! klikam Help-Tutorials i NIC, klikam F1 i dalej NIC, na chwilke sie pojawia Klepsydra i znika... czemu tak jest ? cos zle zainstalowalem ze takie braki ???

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

dzięki bardzo, a możesz mi powiedzieć do czego służa poszczególne pliki ? bo mam wolne łącze i ściagniecie wszystkich to dla mnie naprawde wyczyn... wiec chcialbym wiedziec do czego sluza i czy wszystkich potrzebuje

AHA i wie ktoś gdzie mogę znaleźć te materiały ?? :( bo nie moge skonczyc tutka i ksiazki bez tego.. nie moze ktos mi tego skopiowac i udostepnic ? PROSZE !

Napisano

Nie musisz nic ściągać.(o ile w 8 jest tak samo jak w 7)

Włóż pierwszą płytkę z maxa, wciśnij instal i wbierz tylko reference, addtional maps and materials lub jeszcze architectural materials, dokończ instalację i po kłopocie.

Napisano
  • Autor

no wlasnie sam juz to zauwazylem, znalzlem na plycie instalke materiałów i już jest git :)

Napisano

Mam ptanko czy te pliki eda dzialaly tez do 9?? jezeli nie to prosil bym o podanie plikow do maxa 9

pozdro