Wielka_Siostra Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 Jak w temacie. Czy RAM player to oferuje? Mam długą animację, wolę renderować na raty. Nie ma możliwości korzystania z innego programu niż max. Domyslam się że będzie to video post, ale miałam z tym do czynienia 5 lat temu i kompletnei już nie pamiętam z czym to się je... Help.
piksar Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 może nie na temat, ale jak animka długa to animować do tga i albo after effect albo combustion do połączenia
vv3k70r Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 Siostra, dobrze sie domyslasz, ale ja bym polecil premiere, albo wyrenderowal sekwencje w kaltkach i dopiero polaczyl, bo w vpost trzeba czasy spasowac zeby sie nei rozjechalo a w ramplayerze to trzeba troche miec zasobow systemowcyh :)
piotrek Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 A jeśli nie masz kasy na Premiera lub inne zabawki, to pobierz sobie darmowego VirtualDub.
Wielka_Siostra Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Napisano 28 Wrzesień 2006 Wyciągam temat bo nadal nie wiem:( W grę wchodzi tylko video post. Wiem, że to proste - kiedyś to robiłam, ale po prostu zapomniałam, tutka miałam z książki, którą pożyczyłam na wieczne nieoddanie.
Łukasz Jaskólski Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 add image imput event : ładujesz avika add image imput event : ładujesz drugiego klikasz na 1 niebieski pasek i patrzysz w ktorej klatce sie konczy klikasz na 2 pasek i przesuwasz tak zeby S: bylo o 1 klatke dalej niz koniec poprzedniego avika odznacz pasek klikajac gdziekolwiek poza nim klik w Add image output event i zapisujesz jako nowy avi czy co tam chcesz na koniec klik w Execute sequence i ustawiasz rozdzialke i zakres klatek
damusTo Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Znacznie prostrzą metodą myśle byłby Virtualdub i daja darmo w siecimasz zapisanych ileś sekwencji, owierasz je uzywając opcji append a póxniej mozesz jeszcze skompresować elegandzko w tym w 2 przebiegach wybranym codekiem.
Wielka_Siostra Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Napisano 28 Wrzesień 2006 Łukasz dzięki:-))))))) Bardzo mi pomogłeś:-) DamusTo - virtualduba teoretycznie nie mogę używać (darmowy ale pewnie nie dla celów komercyjnych), jednak wypróbowałam go. Kaszana, nie obsługuje żadnych normalnych kompresji z maxa, a sam ma do wyboru jakieś dziwne kompresje, do tego nie mogłam i tak skompresowac bo mi jakiś błąd wyskakiwał. No ale może ja ciemna masa jestem;)
Gość jagi Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 VirtualDub jest najlepszy wlasnie do kompresji, zaden inny soft nie dal mi takiej jakosci jak VD - naprawde polecam, i wydaje mi sie ze taki film mozna bez problemu sprzedawac... ale lepiej poczytac na poczatek licencje, zreszta VirtualDub jest projektem Open Source tak wiec raczej napewno mozna takie filmy sprzedawac... Pozdrawiam
damusTo Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 VirtualDub dysponuje wszystkimi kodekami które wrzucisz na kompa i na 1000% obsługuje wszystko z maxa - JA TO WIEM bo stosuje regularnie. potrenuj jeszcze, to doskonały program prosty i nie ma jakichs bayerów ale w tej roli jest doskonały i lepszego nie znam. Kompresja w nim to poezja
Wielka_Siostra Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Napisano 29 Wrzesień 2006 No to wygląda na to, że coś źle robię, ale na pewno jeszcze się w to wgryzę, o ile czas pozwoli:-)
Rekomendowane odpowiedzi