Skocz do zawartości

Panorama Exporter - brak zapisanego pliku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiec z początku piszę, ze nie wiem czy to odpowiedni dział...

No ale po kolei. Mam Vryja, ustawiam sobie kamerke (bez camera correction) no i biore Rendering > Panorama Exporter>Render

No i licza sie te 6 klatek...gdy juz się wszystko ładnie policzy pojawia mi się okienko takie jak w załączniku. No to biore sobie

File>Export>QuickTimeVR nadaje nazwe klikam zapisz.....i co ...i wielkie NIC :/ Plik mi nie powstaje w dodatku jakośc tej Panoramy w oknie View jest beznadziejna.

Wie może ktoś jak sobie z tym poradzić? Ryli bardzo jest mi to potrzebne :)

W ogóle to trzeba jakies dodatkowe ustawienia w Vryju zmieniac aby to działało?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

No jako sfera to i mi działa, tylko jak się później porószać w tej sferze - qt odczytuje mi tą sfere jako płaski obrazek :/

Co do rozdziałki - dzięki :)

Napisano

bo to jest jakieś chore :P tez kiedyś niemogłem dojść jak to działa i jak sie ustawia kompresje bo sie poprostu niedało :/ po pierwsze jeśli wogóle nie zapisuje sie plik to radze przeinstalować quicktima i z dodatkowych komponetów zaznaczyć żeby ściągną z neta i zainstalował quicktime VR, powinno ci chyba nawet wyskoczyć takie okienko do pobierania przy próbie zapisu panoramy.

nastepnie może się okazać że jak już zapiszesz to będzie zajmowała kilka MB bo jej nie skompresuje (ja tak miałem i nie działał przycisk setup do ustawiania parametrów :( ) ja w tym przypadku brałem w render output żeby zapisywało do pliku .mov (dopiero tam mogłem ustawiać parametry) i wybierałem static JPEG czy coś podobnego i ustawiałem kompresje, wtedy panoramke zapisywało z tymi ustawieniami. głupie ale inaczej się nie dało, było to w 3dsmax6, ty chyba masz 7 jak widze po ikonce ?

w ustawieniach vraya nic nie musisz zmieniać,

słaba jakość to oczywiście musisz zwiększyć rozdziałke, nie sugeruj się tymi sporymi rozdziałkami bo to jest rozdzielczość całej panoramy czyli rozłożonej siatki sześcianu.