Napisano 11 Wrzesień 200618 l Witam Mam jak dla mnie problem nie do przejścia a pewnie jest bardzo banalny ale cóż dopiero czwarty dzień siedzę z programem. Tworze szkielet człowieka następnie daje mu foot step tworze pare kroków i wszystko w porządku ale jak dochodzi do końca to jedną nogezgina tak jakby chciał zrobić kolejny krok i stoi na jednej nodze. Co zrobić aby po przejściu stał na dwóch nogach? I co trzeba zrobić aby np. stał tam z kilka sekund i dopiero szedł dalej siedze nad tym drugi dzień i powoli mnie trafia Z góry dziękuje za jakąś pomoc
Napisano 12 Wrzesień 200618 l Autor widze że nikt mi nie może pomóc. nie wiem czy problem jest prosty czy nie ale jakby komuś się chciało to będe bardzo wdzięczny
Napisano 13 Wrzesień 200618 l Jeżeli ten automat, którego używasz nie potrafi tego zrobić (maxowy biped czy coś innego?) to zrób to po prostu ręcznie. Nie ma tak dobrze animacja sama się nie zrobi ;]
Napisano 13 Wrzesień 200618 l Gdzieś tutaj na forum byl zapodany link do świetnych videotutków dot. animacji bipeda. Poszukaj. A, i tak przy okazji: moim zdaniem Twój temat bardziej pasuje do działu Rigging & animation.
Napisano 14 Wrzesień 200618 l Strona z bipedami http://exodus-art.com/html/videotut.htm przynajmniej kiedyś tam były;)