myk_myk Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 Witam. Czy mozna tak zapisać wynik renderu (w jednym obrazku), aby każdy obiekt był osobną warstwą w Photoshpie? Pozdrawiam.
Lis Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 po pierwsze otwórz scenę naciśnij F9 i spróbuj zapisać do *.psd lub do innego formatu obsługującego warstwy. i mas odpowiedź. Możesz również renderować dla każdego objektu kanał alpha i później jakoś to poskładać w fotosklepie. Albo renderować każdy objekt osobno. wyłanczając dla innych objektów opcję "visable to camera" w properies żeby zachować refrakcje i reflekcje.
myk_myk Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Napisano 24 Wrzesień 2006 Myślałem, że istnieje sposób żeby to wykonać w jednym przebiegu. Zauważyłem, że bez tła nagrywa tylko w formacie png, a w tiff, tga i ps z tłem. Mam jakis błąd w maxie 7?
Lis Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 zaobacz czy podczas zapisu do pliku tiff czy tga masz zaznaczone pole Store Alpha Channel
myk_myk Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Napisano 24 Wrzesień 2006 Tak, mam zaznaczone. Może istnieje jakiś plugin, który to robi?
Arthi76 Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 Cebas PSD Menager - bardzo przydatny Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi