Napisano 24 Wrzesień 200618 l 1.Mógłby mi ktoś wytłumaczyć, napisać jak co doczego bo narazie to umiem tylko zrobić skakającą piłkę i nic więcej PLISS 2. Jak zrobić takie coś http://video.google.pl/videoplay?docid=-1231641435981235481&q=maya obejrzyjcie.:( :D zobaczcie również to http://video.google.pl/videoplay?docid=8549175657393256787&q=maya
Napisano 24 Wrzesień 200618 l Ad. 1. Zadawaj konkretne pytanie. Przerabiaj tutki - pełno tego w necie. Tylko nie pytaj gdzie, bo muszisz sam poszukać. Zajrzyj do manulala, tam poprzerabiaj tutki, powinny też tam być coś o dynamice - zobaczysz jak się takie symulacje robi.
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor No dora pierwsze pytanie: jak zapisać animację w postaci filmiku np. avi albo .mov
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor drugie: jak zrobić żeby kamera jechała do obiektu i widok z kamery
Napisano 25 Wrzesień 200618 l edytuj posty!!! w mayi nie można zapisywać do avi mov itp. zapisujesz do np. jpg. itp i pozniej to skladasz w jakims programiku i tak jest lepiej niz od razu zapisywac do avi... co do kamery to.... nie zadawaj takich banalnych pytan... masz helpa i tam Ci wszystko pisze- to sa podstawy
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Teraz nie jestem pewnie, ponieważ sam nie pamietam, ale chyba natywny render Maya umozliwia zapis do avi. Ale to, że można, nie oznacza wcale, że powinno się. tomaszr - przy pierwszym uruchomieniu Maya, powinieneś mieć mozliwość oglądnięcia krótkich filmików wprowadzających - zapoznaj się z nimi. Jeśli nie masz takiej możliwości, w menu Help poszukaj coś o filmach.
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Autor To mógłby mi ktoś wreszcie powiedzieć jak to zapisać, bo chciałbym zrobić animację a potem zapisać i wstawić do neta, a kamera to widziałem takki turial ale ja niemogę tego zrobić. PRADŻCIE COŚ!!:mad:
Napisano 30 Wrzesień 200618 l Autor A co do tej kamery to robiłem jadącom kamerę ale nadal niewiem jak zrobić widok z tej kamery?:confused:
Napisano 30 Wrzesień 200618 l w helpie masz wszystko! wpisz sobie w helpie w searchu "camera" i przeczytaj "Creating additional cameras in a scene" sorry, ze tak piszemy " poszukaj w helpie itp" :P ale to ma cie tylko nauczyc samodzielnego rozwiazywania problemow... zadajesz bardzo proste pytnia na ktore w helpie znajdziesz odpowiedz w 5 sek, a tak piszesz na forum i czekasz az ci ktos odpowie:P