Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ad. 1. Zadawaj konkretne pytanie. Przerabiaj tutki - pełno tego w necie. Tylko nie pytaj gdzie, bo muszisz sam poszukać.

Zajrzyj do manulala, tam poprzerabiaj tutki, powinny też tam być coś o dynamice - zobaczysz jak się takie symulacje robi.

Napisano
  • Autor

No dora pierwsze pytanie: jak zapisać animację w postaci filmiku np. avi albo .mov

Napisano
  • Autor

drugie: jak zrobić żeby kamera jechała do obiektu i widok z kamery

Napisano

edytuj posty!!!

w mayi nie można zapisywać do avi mov itp. zapisujesz do np. jpg. itp i pozniej to skladasz w jakims programiku

i tak jest lepiej niz od razu zapisywac do avi...

co do kamery to.... nie zadawaj takich banalnych pytan... masz helpa i tam Ci wszystko pisze- to sa podstawy

Napisano

Teraz nie jestem pewnie, ponieważ sam nie pamietam, ale chyba natywny render Maya umozliwia zapis do avi. Ale to, że można, nie oznacza wcale, że powinno się.

tomaszr - przy pierwszym uruchomieniu Maya, powinieneś mieć mozliwość oglądnięcia krótkich filmików wprowadzających - zapoznaj się z nimi.

Jeśli nie masz takiej możliwości, w menu Help poszukaj coś o filmach.

Napisano
  • Autor

To mógłby mi ktoś wreszcie powiedzieć jak to zapisać, bo chciałbym zrobić animację a potem zapisać i wstawić do neta, a kamera to widziałem takki turial ale ja niemogę tego zrobić. PRADŻCIE COŚ!!:mad:

Napisano
  • Autor

A co do tej kamery to robiłem jadącom kamerę ale nadal niewiem jak zrobić widok z tej kamery?:confused:

Napisano

w helpie masz wszystko!

wpisz sobie w helpie w searchu "camera" i przeczytaj "Creating additional cameras in a scene"

sorry, ze tak piszemy " poszukaj w helpie itp" :P ale to ma cie tylko nauczyc samodzielnego rozwiazywania problemow... zadajesz bardzo proste pytnia na ktore w helpie znajdziesz odpowiedz w 5 sek, a tak piszesz na forum i czekasz az ci ktos odpowie:P