FunnyBunny Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 Teraz na allegro jest symfonia c++ za 63 na samiuteńki początek :) Czy to jest dobre?
piotrek Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 Zależy, czego oczekujesz. Znajdź sobie gdzieś spis treści i zobacz, o czym traktuje ta pozycja.
Adek_CG Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 jak na poczatek to chyba najlepsza... sam sie z tej ksiazki uczylem
mirach Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 Swego czasu jak mialem zapędy programistyczne to mi też to polecali, ale zapędy mi przeszły, wiec nie moge z pierwszej ręki powiedziec czy dobre czy nie :)
SSn4k3 Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 Symfonia jest git, ja tez sie z niej uczyłem. Polecam jescze Thinking in C++ B.Eckela ale to moze juz na pozniej;]
mathix Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 Ja uczyłem się z helionowego "C++ dla każdego". Jeśli umiesz już programować, ale po prostu nie znasz C++, to zdecydowanie odradzam, zanudzisz się na śmierć. Natomiast w wypadku, gdy to jest Twój pierwszy język programowania, to książka powinna być w sam raz. Autor - Jesse Liberty - w dość przystępny sposób opisuje wszystkie zagadnienia języka i podaje do nich przykładowe kody. Słyszałem dużo pozytywnych opinii na temat Thinking in C++, ale nie wiem czy jest to książka dobra dla początkujących (w programowaniu w ogóle).
mentaller Napisano 26 Wrzesień 2006 Napisano 26 Wrzesień 2006 symfonia za 63 zl ? w księgarni jest za 55 :P.
brumugun Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Polecam symfonie, czyta się bardzo szybko i przyjemnie.
FunnyBunny Napisano 30 Wrzesień 2006 Autor Napisano 30 Wrzesień 2006 Sorry ze tak długo nie odpowiadałem ale byłem na wycieczce ;)A tak to nie zdążyłem se tej ksiązki kupic ;/Mówisz ze w księgarni jest za 55 :P??
hokr Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 ja tez polecam symfonie Grebosza, nigdy nie spotkalem innej ksiazki, z ktorej lepiej by sie uczylo...
Gość User190 Napisano 30 Wrzesień 2006 Napisano 30 Wrzesień 2006 Zassij symfonię z neta, jak uznasz, ze to jest to, czego potrzebujesz, to kup. Książka jest dobra - nadaje się jako podręcznik na studia, więc to o czymś świadczy.
Rekomendowane odpowiedzi