Napisano 26 Wrzesień 200618 l Teraz na allegro jest symfonia c++ za 63 na samiuteńki początek :) Czy to jest dobre?
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Zależy, czego oczekujesz. Znajdź sobie gdzieś spis treści i zobacz, o czym traktuje ta pozycja.
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Swego czasu jak mialem zapędy programistyczne to mi też to polecali, ale zapędy mi przeszły, wiec nie moge z pierwszej ręki powiedziec czy dobre czy nie :)
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Symfonia jest git, ja tez sie z niej uczyłem. Polecam jescze Thinking in C++ B.Eckela ale to moze juz na pozniej;]
Napisano 26 Wrzesień 200618 l Ja uczyłem się z helionowego "C++ dla każdego". Jeśli umiesz już programować, ale po prostu nie znasz C++, to zdecydowanie odradzam, zanudzisz się na śmierć. Natomiast w wypadku, gdy to jest Twój pierwszy język programowania, to książka powinna być w sam raz. Autor - Jesse Liberty - w dość przystępny sposób opisuje wszystkie zagadnienia języka i podaje do nich przykładowe kody. Słyszałem dużo pozytywnych opinii na temat Thinking in C++, ale nie wiem czy jest to książka dobra dla początkujących (w programowaniu w ogóle).
Napisano 30 Wrzesień 200618 l Autor Sorry ze tak długo nie odpowiadałem ale byłem na wycieczce ;)A tak to nie zdążyłem se tej ksiązki kupic ;/Mówisz ze w księgarni jest za 55 :P??
Napisano 30 Wrzesień 200618 l ja tez polecam symfonie Grebosza, nigdy nie spotkalem innej ksiazki, z ktorej lepiej by sie uczylo...
Napisano 30 Wrzesień 200618 l Zassij symfonię z neta, jak uznasz, ze to jest to, czego potrzebujesz, to kup. Książka jest dobra - nadaje się jako podręcznik na studia, więc to o czymś świadczy.