nuriel Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 jakie możecie polecić programy do robienia HDRI?
PENdzel Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 HDRshop - do zamiany LDR na HDR Photogeneric 6 - do zamiany LDR na HDR oraz zaawansowanych edycji do edycji polecam PhotoShopa
Bacry Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 Z tego co wiem to jest jakiś plug do photoshopa. Jakoś silverfast się nazywa. Ale nie próbowałem go. Natomiast jeżeli chodzi o photogenics\'a to niezły jest. Można zmiejszać expozycje i malować. Dzięki temu można osiągnąć niezłe efekty.
Tomek Kosiorek Napisano 30 Wrzesień 2003 Napisano 30 Wrzesień 2003 przepraszam a HDRI Shop i Photoshop wystarcza aby przygotowac mape HDR??
PENdzel Napisano 30 Wrzesień 2003 Napisano 30 Wrzesień 2003 moze ale trzeba sie ostro nafikac - problem zaczyna sie kiedy ustawiasz swiatlo - jak w foroszopie sciemniasz LDR - by zrobic maske swiatla do -2 to nie mozesz tam ustawic swiatla (jako HDR) chyba troche pisze jasno ale jak zaczniesz probowac to zobaczysz ze to troche za malo...
Tomek Kosiorek Napisano 30 Wrzesień 2003 Napisano 30 Wrzesień 2003 wiec jaki program(y) minimum potrzeba(zeby nie miec takich ktore nie sa potrzebne) do robienia HDRI -przepraszam jesli to glupie pytania ale nie mialem stycznosci do tej pory z tym tematem i wielkie dzieki:)
Bacry Napisano 1 Październik 2003 Napisano 1 Październik 2003 A ja w HDR shopie bawiłem się przez dodawanie obrazów do siebie. Najpierw kolorowy a potem dodawałem samo słoneczko tylko już czarnobiałe. Ale obrazki duże były i strasznie to powoli szło. A w odpowiedzi na pytanie \"przedmówcy\" to IDRUNA photogenic HDR
Rekomendowane odpowiedzi