bialko Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 Witam mam taka prosbe czy mozecie podpowiedziec mi co zrobic aby ta scenka byla bardziej realistyczna ustawienia: wlaczone GI fotony od spota ktory jest za oknem za kamera global 500000 power 0,4 Za 2 oknem jest omni moc swiatla 0,4 wlaczone odbijanie sie swatla od powierzchni Global Light 0,4 tint bialy Ambient (30,56,71) Swiatla sa dodane do efektu Volume Light Samples 0-2 Wlaczony CGS reszte ustawien prawie tak samo jak na stronie M@Ti\'ego render to brazil 1.0.3 materialy z brazila czas renderingu w rozdz. 320x280 4h57m
cochise Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 W photonach bounces ustaw na conajmniej 6, w luma server bounces na 2 wtedy sie regathering wlacza no i zmniejsz liczbe photonow do jakichs kilku tysiecy max, i po co cgs server??
bialko Napisano 28 Wrzesień 2003 Autor Napisano 28 Wrzesień 2003 photonach bounces ustaw na conajmniej 6 gdzie to jest nie moge znalezc szukalem w opcjach renderera w luma server bounces na 2 mam juz ustawione i nie wiem czemu swiatlo jest lekko niebieskawe jest zaznaczone biale
Kris_R Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 W Photon Server Diffuse na 6 to właśnie bounces na 6 ustaw niaskie jakości, małe parametry, rób testy... jak zacznie dobrze wyglądać to podbijaj jakość i powinno być oki chyba że wymiatasz w Brazilu to możesz z głowy wpisać właściwe parametry, pójść na spacer i po powrocie rozkoszować się przecudnym renderem. Ale póki co pobaw się jeszcze
bialko Napisano 29 Wrzesień 2003 Autor Napisano 29 Wrzesień 2003 Photon Server Diffuse szukalem tego ale u mnie w opcjach tego nie ma . Mozecie mi doradzic jak najlepiej oswietlic te scene.
bialko Napisano 30 Wrzesień 2003 Autor Napisano 30 Wrzesień 2003 dobra znalazlem ale teraz sie pojawil inny problem gdy swiatlem za oknem jest spot to czas renderingu jest owiele dluzszy niz przy omni. w opcjach renderera w GI dalem exclude okna. Tak samo w opcjach swiatla tez dalem exclude okna.
fotoas Napisano 2 Październik 2003 Napisano 2 Październik 2003 proponowal bym zmiane myslenia dla takiej scenki to powinno sie 15 min gora liczyc na 1.5Ghz procku dla tej rozdzialki co podales hmm.. fajna scena.. tylko dlugo tlumaczyc a chce isc spac jak chcesz moge ci cos pomajstrowac jak mi podeslesz taka bez zadnych materialow.Bedzie latwiej mi potem to tutaj opisac pozdrawiam fotoas
Rekomendowane odpowiedzi