BARTUS000 Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Refining shading materials for objects(ten podtemat) nie wiem jak zrobić żeby były dwa materiały na jednym obiekcie. tam jest pokazane że po zrobieniu 1 materiału należy kliknąć atribute editor z marking menu. robie tak i zamiast tak jak jest na rysunku(tworzenie 2 materiału) edytuje pierwszy materiał
piotrek Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Tam nie ma nic o dwóch materiałach na jednym obiekcie...
mathix Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Olej co tam piszą i zrób blendem, bo to co tam piszą nie działa w mental ray'u. Poza tym blend daje większą kontrolę (nie ograniczasz się do per face, ale per texel) i możesz sobie go wymalować 3d paintem. Tak btw, to teraz przejrzałem sobie tą lekcję w docach i mam wrażenie, że za bardzo nie wiesz o czym piszesz, bo tam nic o tych dwóch materiałach nie ma.
BARTUS000 Napisano 30 Wrzesień 2006 Autor Napisano 30 Wrzesień 2006 sorry racja nie czytałem tego tutoriala w całości
Rekomendowane odpowiedzi