Napisano 1 Październik 200618 l Witam jestem tu nowy i to moj pierwszy post na tym 4um, w 3ds maxie bawie sie od 3 dni i z tad moje znikome pojecie o programie :d narazie ucze sie z tutoriali, mam pare ksiazek itp, ale wszystkie sa dosc nieaktualne 3ds max 4 itp. chce stworzyc wlasna bryle obrotowa za pomoca modyfikatora Lathe ale go nie widze na liscie modyfikatorow ... czy zmienilu mu jakos nazwe czy cos ? prosze o pomoc, ach i jesli ktos jeszcze moze mi odpowiedziec to mam drugie pytanie: zrobilem sobie tam prosta miske i dodalem do niej wode do srodka (w wodzie dalem przezroczystosc itp.) miske zrobilem z innego materialu (bez przezroczystosci i innych takich) ale po zrenderowaniu wychodzi na to ze miska w miejscu gdzie jest woda jest na pol przezroczysta, jak to naprawic ? pozdro
Napisano 1 Październik 200618 l odp 1 : lethe jest widoczne w liście modyfikatorów tylko dla spline'ów (nie zmieniło nazwy i nie zmieni) odp2 : hm ..nie wiem o co chodzi ci tak prawdę mówiąc... może pokaż screena z maxa i render a co do starych książek .. nie przejmuj się.. one zą zawsze aktualne... może nie które buttony i inne pierdoły pozmieniały miejsca w nowszych wersjach maxa.. ale tak to wszystko baardzo podobne
Napisano 1 Październik 200618 l Autor ok dzieki =] co do drugiego problemu juz ktos mi na chacie pomaga, thnx =]