Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

zassałem do testów modelik autka 3ds. Przy próbie otwarcia go w studiu wszystkie elementy zachowuja sie jakby miały różnie zdefiniowane osie xyz. Auto wygląda jakby wyszło spod lokomotywy..Model otwarty w innych programach zachowuje sie poprawnie..Ma ktoś jakiś pomysł?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

witam

tez tak mam w studiu maxwella, ja praktycznie nie uzwaym tego stuia nie weim czemu ty tak walczysz z nim :)

Napisano

Michał a nie masz pugina do archicada? Można wtedy model z archicada zapisać bezpośrednio do .mxs , wlasnie probowalem i otwiera sie w studio bez problemu, tyle że nie z każdego pliku archicada się udaje bo czasami wywala jakiś błąd :) Dlatego podarowałem sobie studio i renderuje z maxa :)

Gdy masz ten plugin to można też render zapuścić bezpośrednio z archicada.

Napisano
  • Autor

ano to "czasami" to w moim przypadku jakieś 85% ;] Hindus=> w tym problem, że większość ładnych modeli dostępnych w sieci to 3ds których archicad nie czyta i w związku z tym chciałem je importować bezposrednio do maxwell studia..zassałem sobie nawet takie cudo jak quick3D - converter z myślą o konwersji plików do *obj ale o dziwo on tez otwiera co bardziej skomplikowane modele 3ds jako totalnie rozpieprzone.... chyba zacznę zbierać na 3dstudio..;]