Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak zrobić taką barirerke w miare szybko...macie jakieś pomysły?

barierka.jpg

barierka.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przecież to jest cylinder z extrudowanymi poly. Na końcu dwa sąsiednie poly łączysz funkcją (bridge-z zakładki editable poly) dodajesz edgesa(przez connekt) do tego połączonego (bridge) poligona na dole. Podnosisz go do góry i chanferujesz do uzyskania rządanej wypukłaości.

Nie wiem czy czytelnie, ale jeżeli tak to kliknij na wagę pod avatarem:D

Napisano
  • Autor
Przecież to jest cylinder z extrudowanymi poly. Na końcu dwa sąsiednie poly łączysz funkcją (bridge-z zakładki editable poly) dodajesz edgesa(przez connekt) do tego połączonego (bridge) poligona na dole. Podnosisz go do góry i chanferujesz do uzyskania rządanej wypukłaości.

Nie wiem czy czytelnie, ale jeżeli tak to kliknij na wagę pod avatarem:D

chyba mnie nie zrozumiałeś. Mi nie chodzi o zaokrąglenia bo one już tam są. Tylko o tą barierke w tych oknach co jest na zdjęciu:) i jeszcze na dodatek tłumaczysz na podstawie maxa(bo zdjęcie napeno jest z 3dsmax a nie softimage) :D

Napisano

wymodelowanie tego to jakieś 10-15 min.

Banalne. Zacznij z cylindrem. Nie modeluj całej wierzyczki jako jednego obiektu.

Napisano
  • Autor
wymodelowanie tego to jakieś 10-15 min.

Banalne. Zacznij z cylindrem. Nie modeluj całej wierzyczki jako jednego obiektu.

Chwila. u góry są dwa obrazki. Na jednym jest mój model a na drugim oryginalne zdjęcie. Wierzyczka jest gotowa tylko brakuje mi tej barierki. Przecierz pisze że chodzi mi o barierke a nie o wierzyczke i wiem żeby nie modelować całej wierzyczki z jednego obiektu :P

Napisano

:D NO to przecierz ta barierka to box z extrudami i inset'ami. A te pół zaokrąglenia na dole jak wierzyczkę robisz i wsio.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności