Maceo Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 Czy jest jakiś sposób skorelowania barwy vray lightsów z barwą vray sun? Oświetlam sobie wnętrze sunem i generalnie do poprawniejszego odwzorowania oświetlenia potrzebuję wrzucić kilka lightsów do środka. Ale domyslnie dają mi białe światło. Mogę celować ręcznie, ale generalnie to trochę niewygodne (jak np. chcę szybko zmienić porę dnia.. )
hcpiter Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 ogolnie nie wiem jaki masz problem ale vray light`y dają zawsze standardowo biały kolor ale przeciez mozna to zmienic co do sun`a to wysokoscią i trubility kontrolujesz swiatło, pore dnia, uzyj dla skylight sun&sky i moze bedzie lepiej. P.S nie zapominj o fizycznej kamerce vraya
Maceo Napisano 7 Październik 2006 Autor Napisano 7 Październik 2006 Jak włożyć do vray sky background image... no wiecie, tak, żęby mi się bitmapa w tle renderowała?!
AGmakonts Napisano 7 Październik 2006 Napisano 7 Październik 2006 chyba tylko w envi maxa albo postprodukcji
Rekomendowane odpowiedzi