macsowhat Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Witam Mam pytanie - czy ktoś wie czy można kupić starszego maxa ( r5, r6, r7 ) i jeśli tak to czy jest jakaś różnica w cenie licencji ? Lub czy istnieje rynek oprogramowania z drugiej ręki ? ( w sumi duże firmy co jakiś czas wymieniają oprogramowanie na nowsze ... )
mirach Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 obawiam się że w licencji Maxa jest mowa o tym że nie można odsprzedawać oprogramowania, więc chyba nic z tego. Ale mogę się mylić... pozdrawiam Mirach
macsowhat Napisano 17 Październik 2006 Autor Napisano 17 Październik 2006 Ehh ... tak podejrzewałem, czyli pewnie nieważne którego maxa się kupuje to licencja kosztuje tyle samo ? Bo wiem że gdzieś w necie znalazłem kiedyś stronę gdzie można było kupić licencję do maxa 6 za 899$ ... ale jakoś nie byłem co do tego przekonany ... narazie nie do konca uśmiecha mi się wydawanie 3500$ na maxa 9 ;)
Lis Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 czyli pewnie nieważne którego maxa się kupuje to licencja kosztuje tyle samo No nie do końca. Legalnie kupić możesz Jedynie najnowsze wydanie. W chcwili wejścia na rynek nowej wersji stara przestaje być sprzedawana. Więce jedyna szansa na posiadanie oryginalnego maxa 4 to kupienie go od dystrybutora kilka lat temu. A jak mówią w wiadomościach podróże w czasie nie istnieją.
Ania Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 podobno jest mozliwosc, zeby od kogos kupic starego maksa, transferujac licencje z niego na ciebie (ale trzeba miec zgode tych od autodesku czy jakos tak), dokladnie nie wiem.
macsowhat Napisano 17 Październik 2006 Autor Napisano 17 Październik 2006 dzieki. a zna ktoś jakieś tańsze alternatywy maxa do renderków ? ( np. rhino z flamingo ? )
Marcin Napisano 17 Październik 2006 Napisano 17 Październik 2006 Było to wałkowane kilkadziesiąt razy. Kupić od kogoś nie mozna z wyjątkiem kiedy firma bankrutuje i wyprzedaje oprogramowanie (ale i w tym przypadku jest to chyba przeprowadzane przez dystrybutora). Dzwoń do Rupika i zapytaj się dokładnie. Poza tym możesz kupić Autodesk Viz (jest o połowe tańszy)
Rekomendowane odpowiedzi