Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie - czy ktoś wie czy można kupić starszego maxa ( r5, r6, r7 ) i jeśli tak to czy jest jakaś różnica w cenie licencji ? Lub czy istnieje rynek oprogramowania z drugiej ręki ? ( w sumi duże firmy co jakiś czas wymieniają oprogramowanie na nowsze ... )

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

obawiam się że w licencji Maxa jest mowa o tym że nie można odsprzedawać oprogramowania, więc chyba nic z tego. Ale mogę się mylić...

pozdrawiam

Mirach

Napisano
  • Autor

Ehh ... tak podejrzewałem, czyli pewnie nieważne którego maxa się kupuje to licencja kosztuje tyle samo ? Bo wiem że gdzieś w necie znalazłem kiedyś stronę gdzie można było kupić licencję do maxa 6 za 899$ ... ale jakoś nie byłem co do tego przekonany ... narazie nie do konca uśmiecha mi się wydawanie 3500$ na maxa 9 ;)

Napisano
czyli pewnie nieważne którego maxa się kupuje to licencja kosztuje tyle samo

No nie do końca. Legalnie kupić możesz Jedynie najnowsze wydanie. W chcwili wejścia na rynek nowej wersji stara przestaje być sprzedawana.

Więce jedyna szansa na posiadanie oryginalnego maxa 4 to kupienie go od dystrybutora kilka lat temu. A jak mówią w wiadomościach podróże w czasie nie istnieją.

Napisano

podobno jest mozliwosc, zeby od kogos kupic starego maksa, transferujac licencje z niego na ciebie (ale trzeba miec zgode tych od autodesku czy jakos tak), dokladnie nie wiem.

Napisano
  • Autor

dzieki. a zna ktoś jakieś tańsze alternatywy maxa do renderków ? ( np. rhino z flamingo ? )

Napisano

Było to wałkowane kilkadziesiąt razy.

Kupić od kogoś nie mozna z wyjątkiem kiedy firma bankrutuje i wyprzedaje oprogramowanie (ale i w tym przypadku jest to chyba przeprowadzane przez dystrybutora). Dzwoń do Rupika i zapytaj się dokładnie.

Poza tym możesz kupić Autodesk Viz (jest o połowe tańszy)