keiichi_morisato Napisano 30 Wrzesień 2002 Share Napisano 30 Wrzesień 2002 Mam dla was dosc ciekawe zadanie. Otoz macie zmontowac (wymienic co powinien miec) Naprawde ale to naprawde potezny sprzet napedzany 2 procami. (obojetne czy intel czy amd) po prostu ma byc tak mocny jak tylko sie da!:) Miłego \"montarzu\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Indorek Napisano 30 Wrzesień 2002 Share Napisano 30 Wrzesień 2002 ale to jest tajemnicze. :D;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Acid_Jazz Napisano 1 Październik 2002 Share Napisano 1 Październik 2002 dobry komp klasy PC do grafiki 3d to naprawdę kupa kasy może sprzęt, jaki na dzień dzisiejszy chciałbym mieć: MSI MS-6501 - dual socket A AMD Athlon MP 2100+ lub wyższe co najmniej 2 GB dobrej i szybkiej pamięci DDRRAM grafika Matrox Millennium G550 Dual-DVI oczywiście dwa monitorki - najlepiej jak największe (co najmniej 21\') pozostałe komponenty nie odgrywają już takiego znaczenia aaaaaaa...... zapomniałem dodać Render Drive\'a najlepiej 5000 :o ... ale ta konfiguracja to obecnie tylko sfera marzeń :( pozdr. Acid_Jazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Acid_Jazz Napisano 1 Październik 2002 Share Napisano 1 Październik 2002 aha zapomniałem dodać wybrałem procesory AMD, bo jeszcze nie ma chipa obsługującego podwójne P4 - ale gdyby tylko taki był, to jednak wolałbym Intela pozdr. Acid_Jazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_[3[D]J]_ Napisano 1 Październik 2002 Share Napisano 1 Październik 2002 w ktoorejs rubryce pisalem juz o dualu ktoory renderowal mi animke: użyczyla mi go firma komputerowa - wartosc 12 000 pln - konfiguracja 2x xeon 2 Gb, 512 DDR (jakies rejestrowalne - podobniez drogie i dobre) plyta intela, z wbudowaną grafiką - nie byla potrzebna lepsza do renderowania (ati rage) dysk - niedlugo ma wyjsc super ATA - poczekalbym bo predkosc ma byc poroownywalna do SCSI - sama obudowa to koszt 2700 :-) nie stac mnie na to - na szczescie mam kumpla w tej firmie :-) najwyzsze xeony maja chyba taktowanie 2,8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcoos Napisano 1 Październik 2002 Share Napisano 1 Październik 2002 najszybsze dostępne Xeony to \"tylko\" 2,2 GHz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcoos Napisano 1 Październik 2002 Share Napisano 1 Październik 2002 chciałem powiedzieć że chyba 2,4 , ale nie jestem do końca pewny BTW czy coś się stało z forum ? bo nie mogę cytowac ani edytować swoich postów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 2 Październik 2002 Share Napisano 2 Październik 2002 chcesz dobrego kompa na modeling??kup silicona chcesz wypasioną maszynę na rendering kup 3 kompy dualne i połącz w sieć. a teraz zejdzmy na ziemie kup geopc i masz wypasiona maszynę do 3D na stronie www.komputronik.pl te kompy sa świetnie zkonfigurowane i zbieraja niezle nagrody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svistak Napisano 19 Październik 2002 Share Napisano 19 Październik 2002 ja to bym dał tak: -płyta gl. sam wiesz jaka ;) -dwa Athlony XP 2800+ -niech ci bedzie ten Radeonik 9700 -DOBRY ZASILACZ tak żebyś se mógł Radeonika podłączyć ;) -dyski to bym dał Barracudy IV, 7200rpm, wielkość do wyboru :) -RAMiku z GB ale oczywiście DDR333 -moze być ta twoja SB Audigy EX -Plextorek 4824TA (48/24/48) -jakiś DVD ale to masz -ew. nagrywarka najlepiej chyba DVD+RW -floppy 3,5\" -floppy 5,25\" :P -inne pierdoły: obudowa ;) jak juz mowiłem chyba z 500W zasilacz duuuużo wiatraczków wszelkiej płci i maści :) lub peltiery lub woda lub co tam sobie chcesz i wolisz no mam nadzieje że monitor wytrzyma ale i tak bym do tego dał jakiś porządny może być taki jak w Raporcie Mniejszości i jeszcze se spraw tego Lexusa i pełny odjazddddd........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swietlik Napisano 19 Październik 2002 Share Napisano 19 Październik 2002 Kup sobie kartę Render Drivea albo taką maszynkę i problem z renderingiem masz zgłowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svistak Napisano 5 Listopad 2002 Share Napisano 5 Listopad 2002 swietlik: to kup mi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Allien Napisano 5 Listopad 2002 Share Napisano 5 Listopad 2002 Jesli masz kasy w brud to polecam zestaw obiadowy nr. 1 Dual Athlon 64bit MP 2400 Plyta z slotami PCI 64Bit i AGP pro 3.0 , obslugujoca SERIAL ATA i 3GB pamieci najepiej Rambusz lub DDR 400 Karta grafiki najlepiej NV 30 (cza poczekac z miesioc) lub kturwgos z Wildcata 3Dlabs 3GB pamieci 2 * 40 GB dysk najlepiej SCSI lub SERIAL ATA Dwa monitory najlepiej 21\" (ostatno pojawilz sie trujwymiarowe) Albo zamiast tego wszystkiego poprostu SiliconGraphic ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svistak Napisano 5 Listopad 2002 Share Napisano 5 Listopad 2002 przypominam koledze allienowi ┐e Rambus DRAM, bo o to zapewne chodzi przeznaczony jest do pracy z intelem a nie AMD... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Allien Napisano 5 Listopad 2002 Share Napisano 5 Listopad 2002 dobra dobra ale fajnie by by│o to po│oczyŠ ze sobom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 6 Listopad 2002 Share Napisano 6 Listopad 2002 jak chcesz mocn▒ maszynjke to dzwo˝ do firm i zamˇw sobie 16 prockowy komp i masz po k│opocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Indorek Napisano 6 Listopad 2002 Share Napisano 6 Listopad 2002 jeÂli mi wolno zadaŠ pytanie WAm, w sieci jest stronka (sam ja widzia│em w wakacje ;) ) poÂwiŕcona p│yt▒ dwuprocesorowym AMD i Duron tam pisali jak zrobiŠ aby 2 AMD XP chodzi│y w parze ktˇry mostek trzeba o│ˇwkiem \"poprawiŠ\" itp. Lecz nie pamiŕtam adrsu mo┐e spotkaliÂcie siŕ z podobno stron▒??? Lub gdzie siŕ dowiedzieŠ Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keiichi_morisato Napisano 6 Listopad 2002 Autor Share Napisano 6 Listopad 2002 Te sygon a robia pc na 16 procˇw???? a poza tym to do tego to chyba obudowa 150cm jest potrzebna i w│asna elektrownia w ogrˇdku do zasilania tego i ze 4 zasilacze po 500W?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 7 Listopad 2002 Share Napisano 7 Listopad 2002 robi▒ stacje do rederingu.fajnie wygl▒d▒.ale to j┐ nie jest PC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keiichi_morisato Napisano 9 Listopad 2002 Autor Share Napisano 9 Listopad 2002 Mysla│em o stacji roboczej nawet powaznie ale uzna│em ze komputer s│uzy mi do wielu innych czynnosci wiec stacja w koncu odpad│a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 10 Listopad 2002 Share Napisano 10 Listopad 2002 moj pomysl na duala chmmmm po pierwsze nie AMD XP tylko AMD Sledge Hammery te co sa dopiero sa na etapie wydawania ...na wbudowanej magistrali 266 dla DDRow 64 bitowej 950 nozek :D 4 giga ramu buffered z kingstona karta grafiki oczywiscie Qadro no i jak bym mogl zapomniec akcelerator geometrii WhiteCat ET cotamcostam... za bagatela 20 000 PLN (zajmuje 2 sloty PCI) o monitorkach rowniez nie zapominam mialy by byc to 2 mointorki 24\" z ELSY 5000 za sztuke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 10 Listopad 2002 Share Napisano 10 Listopad 2002 prof te procki to chyba opteony?? maj▒ one wprowadziŠ w Ârodowisko pc plyty 4 procesorowe. fajnie bŕdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 11 Listopad 2002 Share Napisano 11 Listopad 2002 mozliwe ze beda sie nazywalu Opteony ....wiem ze robocza nazwe maja Sledge Hammer albo Claw Hammer ... i maja taka moc obliczeniowa ze przyczestotliowsci zegara 800mHz bija na leb na szyje Athlony 1.6GHz .... :D a zegar beda miec ponoc kilo 2,4 GHz ...(tego nie przeczytalem to sa moje prywatne domysly ofivjalnie nie podali czestotliowsci :() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svistak Napisano 11 Listopad 2002 Share Napisano 11 Listopad 2002 z tego co mi wiadomo sledge hammer jest przeznaczony do serwerˇw, a jego \"cywiln▒\" - pecetow▒ wersj▒ jest claw hammer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 11 Listopad 2002 Share Napisano 11 Listopad 2002 No a co ja przed chwila powiedzialem...? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svistak Napisano 11 Listopad 2002 Share Napisano 11 Listopad 2002 ┐e mo┐na by u┐yŠ sledge hammerˇw, tymczasem do pecetˇw (a o tych mowa) przeznaczone s▒ claw hammery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość robii23 Napisano 11 Listopad 2002 Share Napisano 11 Listopad 2002 witam!! mam pytanko, do wszystkich!! mam animacjŕ oko│o 70Mb czasowo 4.11s do zrenderowania. Czy ma kto doÂwiadczenie konkretnie na jakim sprzŕcie ile czasu potrzeba ┐eby go zrenderowaŠ (mniejwiŕcej). I drugie czy ma kto maszynŕ do wypo┐yczenia lub mˇg│by mi to zrenderowaŠ - oczywiÂcie odp│atnie!!!! Zale┐y mi na czasie. je┐eli jest kto zainteresowany lub ma jakie pytania proszŕ na maila [email protected]. Dziŕki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svistak Napisano 11 Listopad 2002 Share Napisano 11 Listopad 2002 ch│opie, ale 70MB plik maxa czy po renderowaniu 70MB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość robii23 Napisano 11 Listopad 2002 Share Napisano 11 Listopad 2002 jasne ┐e przed.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svistak Napisano 11 Listopad 2002 Share Napisano 11 Listopad 2002 mˇglbym siŕ podj▒Š renderu jeÂli przyslesz mi to mailem (samobˇjstwo) albo postarasz siŕ dostarczyŠ p│ytkŕ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 11 Listopad 2002 Share Napisano 11 Listopad 2002 ....70 mega to az taki wielki kod do maxa ?? ...ja mam aktualnego koda co ma 185 mega ... rarem spoakowal sie do 16 mega :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keiichi_morisato Napisano 12 Listopad 2002 Autor Share Napisano 12 Listopad 2002 No nie wiem Switek czy ten twój pc-ecik da rade takiej scenie. wusiał bys go chyba niezle przetaktowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
svistak Napisano 13 Listopad 2002 Share Napisano 13 Listopad 2002 dlatego te┐ po krˇtkiej naradzie z robiim uznaliÂmy, ze jednak siŕ tego nie podejmŕ, gdyz jemu zale┐y na czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keiichi_morisato Napisano 14 Listopad 2002 Autor Share Napisano 14 Listopad 2002 Chyba ze uruchomilibysmy u mie na chacjendzie siec i podłaczyli tyle kompów ile sie da (max 16) i zostawili je na noc zeby sobie porenderowały. To by chyba na nastepny dzien ja miał?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 14 Listopad 2002 Share Napisano 14 Listopad 2002 chmmmm ...tylko skad skoluje 16 kompow ....moze jeszcze pogadac z kims kto prowadzi kafejke internetowoa ...wykupic nocke poinstalowac maxa i zapuscic renda .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keiichi_morisato Napisano 15 Listopad 2002 Autor Share Napisano 15 Listopad 2002 Zbieraqsz kumpli co maja karte sieciowa podłanczasz wszystkie i gotowe. W niezłym przypadku wyciagnie sie nawet 16 giga mocy co powinno pozwolic na zakonczenie renderu w czasie nocy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Daszczyk - PROF Napisano 16 Listopad 2002 Share Napisano 16 Listopad 2002 NO MOZNA ... u siebie jak bym sie uparl to bym ze tych 110 osob na lokalu znalaz kilka co by sie odwazylo kompa poddac probie :D bo zeby zrobic klaster sieciowy renderujacy to potrzeba by bylo z 2000 takich kompow jak ja mam :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 16 Luty 2003 Share Napisano 16 Luty 2003 po co wam render sieciowy? ja tak wszystko na moim blaszaku robie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow_44 Napisano 18 Luty 2003 Share Napisano 18 Luty 2003 Co do duali to ciekawe czy hamer bedzie mial wersje dla duali. Jesli tak to ja juz sie boje. Widzialem plyte do hamera. Ona ma lampy elektronowe dla stabilizacji napiecia(innego zastosowania nie widze) Albo taki hamer w zestawie X4 ojojoj co to by sie dzialo. Zobaczymy jak bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 19 Luty 2003 Share Napisano 19 Luty 2003 wymieknie przy 16 procesorowej plycie na Opteona- czy jak to ma sie teraz nazywać... to bedzie sie teraz nazywać- amd ciągle nazwy zmienia. on jest robiony specjalnie pod wielo procesorówki. to bedzie wypas. Xeonik to mu nawet to mostków nie dorasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi