Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Jestem na poczatku drogi z maxem, więc proszę o wyrozumiałość i pomoc. Chciałbym zrobić czarny, błyszczący lakier na tym pokazanym elemencie, lakier ma być czarny i biały. Narazie wystarczy czarny. Moje próby spoczęły na załączonym obrazku i efekt jest mizerny. Nie posiadam vraya i brazila, renderuję maxem8. Proszę o nieodsyłanie do "szukaj", bo szukałem, ale nie znalazłem. Proszę o pomoc. Sprawa pilna. Bardzo dziękuję za pomoc i wszelkie próby pomocy.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

niestety odsyłam do szukaj ale poprzez google:

Peugeot307.jpg

TUTAJ znajdziesz to o co prosisz.

na przyszłość radzę na spokojnie podejść do tematu i poszperać tematów pokrewnych. nie masz vraya, czy innego renderera? masz mental raya na pokłądzie. chcesz lakier? wpisujesz car paint i po sprawie.

czy naprawdę to takie ciężkie do zrozumienia?

[edit]

pamiętaj, też że dobre odbicia zależą wyłącznie od dobrego otoczenia. ni mniej ni węcej: skopiesz studio skopiesz metal.

Napisano

witam ja mam problem a to z tą stronąhttp://mxmgallery.maxwellrender.com/highest_download.php?category=1&page=1&mode=0&id=227

zalogowałem się, pobrałem materiał i w folderze były takie oto pliki Perforated sheet 02.mxm, Perforated sheets-02.jpg, Perforated sheets-02 inverted.jpg, ti.ior. Patrzeci na końcówki pierwszego i ostaniego. Nie wiem gdzie to dać :P

Pliss o pomoc

Napisano

Witam

Musisz sam dobrac sciezki tym jpg-om. Po wlaczeniu Perforated sheet 02.mxm wyskoczy zebys podal sciezke wtedy dajesz na ten folder i wszystkie jpg jeszcze raz dolaczasz. Tam bedziesz pisalo jaki jpg do jakiego parametru