Napisano 1 Październik 200222 l Witam, wlasnie zapotrzylem się w Brazil`a i poszukuje tutoriali do wyrenderowania ładnego metalicznego metalu i w ogóle czegoś w rodzaju lekcji jak krok po kroku jak renderować brazilem - polish/english. Pomozcie!
Napisano 1 Październik 200222 l witam!! Na moim ftp jest manual razem z kilkoma tutkami :] udaj sie tam adres masz poniezej
Napisano 1 Październik 200222 l KLICEK jestem na Twoim ftp. lecz jest pusto :( nic nie widzę, ale juz się połączyłem bo miałem problem z Windows Commander
Napisano 2 Październik 200222 l Autor Klicek - dziękuję za podanie adresu FTP, loginu i passworda, ale nie moge sie polaczyc z Twoim FTP..:((( STATUS:> Connect: Wednesday 09:29:51 10-02-2002 STATUS:> Connecting to ftp.wladca.pl STATUS:> Connecting to ftp.wladca.pl (ip = 217.11.135.20) STATUS:> Socket connected. Waiting for welcome message... 220 GONDOR Microsoft FTP Service (Version 5.0). STATUS:> Connected. Authenticating... COMMAND:> USER ranger 331 Password required for ranger. COMMAND:> PASS ******** 230 User ranger logged in. STATUS:> Login successful COMMAND:> TYPE I 200 Type set to I. COMMAND:> REST 100 350 Restarting at 100. COMMAND:> REST 0 350 Restarting at 0. STATUS:> This site can resume broken downloads COMMAND:> PWD 257 \"/\" is current directory. COMMAND:> TYPE A 200 Type set to A. STATUS:> Retrieving directory listing... COMMAND:> PASV 227 Entering Passive Mode (217,11,135,20,62,240) COMMAND:> LIST STATUS:> Connecting data socket... 426 Connection closed; transfer aborted. ERROR:> File error
Napisano 2 Październik 200222 l ja używam Windows Commandera 5.11 Professional - (jak kto chce ten program to niech napisze maila, odeślę pocztą zwrotną) i nie mam problemów, tyle że czasem password muszę wklepać kilka razy. No i pilnujcie dużych/małych liter oraz ilości wykrzykników. A jak już się dopchacie....to wam kopary poopadają. Tam jest chyba WSZYSTKO (tylko bałagan straszny) A dla KLICKA głębokie ukłony
Napisano 2 Październik 200222 l cze wam. Indorek ja mam ten sam problem coty mialeś, też nic nie widze. Niby sie połączyło z serwerem Klick-a ale nic nie widze. Możesz powiedzieć jak udało ci się rozwiązać ten problem. Z góry dzieki... pozdr... Jagi
Napisano 2 Październik 200222 l Jagoda ja się łączę już z ftp. lecz widze pustke, zadnych katalogow ;-(( a myslalem ze cos zasse he wpisuje w Windows Comader 5.0: sesja: xxxx (malo ważne) ;) nazwa hosta: ftp.wladca.pl użytkownik: ranger hasło: RotN!!!! Zdalny Katalog: public no i wchodze na ten ftp. lecz folder jest pusty ;-(((:(
Napisano 3 Październik 200222 l Autor A ja wam powiem, ze sie wkur... za kazdym razem, kiedy mam cos renderowac w Brazilu:(( Jest tak powolny, ze to historia. Chcialem wyrenderowac wnetrze ni to kosciola ni to katedry, ale oswietlenie korzysta z ustawien Phantom...itd. Juz 2 godzinę czekam, a pierwszą z 1000 klatek. ja sie chyba zaj......!?!! Panowie (być może też Panie) ze SplutterFish - do dupy z tą szybkością. Wiem, wiem - coś za coś, ale bez przesady. Uwazam, iż pomimo naprawde dobrej jakości renderingu szybkosc jest stanowczą za mala. A jesli porównywac, to tak dlugi czas renderingu powinien dawac efekt w postaci: posprzątanego całego mieszkania wraz z jego wyrenderowaniem, wyprowadzeniem psa, zmianie piasku lub zwirku w kuwecie kota, dwu krotnym wypraniem bielizny, zrobieniem sniadania, obiadu i kolacji, ponownym wyprowadzeniem psa, itp... no i oczywiscie zrenderowany kosciolek, na ktory juz 2 godzinki czekam...:(
Napisano 3 Październik 200222 l człowieku:))) Jak chcesz szybko, to licz w scanlinie. a jak nie przetestowałeś ustawien i nie dobrałes najlepszych, to nie pieprz bez sensu tylko sie douczaj!!!! Czasem warto dbac o ileść polygonów w scenie chociazby. I troche mysleć:))) a swoją droga 2h to nie masakra:)) Kiedys renderowałem w scanlinie. 360 klatek liczyło sie 56H!!!!! Cierpliwosci:)0 Pozdro Lookas
Napisano 3 Październik 200222 l Autor Sluchaj Lookas ja Ci nie ublizam wiec Ty mi nie ublizaj. Z tekstami w stylu żebym przestał pieprzyć to mozesz zwracac sie do swoich znajomych, ale nie do mnie. Co do scanline - powodzenia! Co do uproszczenia - uproszczone jest na maxa. Nie kazdy robi grafike w stylu dwie kule i kwadrat. Co do douczania - Tobie takze polecam. Przede wszystkim w zakresie kultury bo umiejętności wdrażania w życie zasad savoir-vivre - jesli w ogóle wiesz co to znaczy, nie posiadłeś nawet w 1%. Pozdrawiam
Napisano 4 Październik 200222 l 3d uspokuj się... a ty Lookas zacznij dbać o język. Fakt faktem, że Brazil do najszybszych nie należy, ale w ustawieniach można zrezygnować z kilku nieprzydatnych opcji, o czym napisał już Look. Poza tym do renderowania animek lepiej wybrać coś szybszego, bo człowieka cos może trafić. Ja pojedyncze, statyczne pracki renderuję po 8-10h, tak więc cierpliwości... proponuję na wczasy wyjechać ;-)
Napisano 4 Październik 200222 l ...albo wpaść do mnie na kawę/piwko/etc., bo widzę, że kolega z okolicy :-)
Napisano 8 Październik 200222 l witam!!! Zlot grafikow 3d plus jakies warsztaty to qrde nie jest glupi pomysl powiem inaczej zajebisty !!!!! tylko gdzie mial by byc ten zlot ?? i kto by za to zabulil przydala by sie afkorz jakas cafe do warsztatow ?? Moze w gorzowie ??? :P mam qmpli ktorzy maja kafeje moze by dali za free albo po jakiejs naprawde niskiej cenie :) hmmm moze calkowicie nowy topic by sie przydal ciekaw jestem czy dalo by sie cosik takiego zorganizowac!!! ?? :)
Napisano 10 Październik 200222 l KLICEK ja jestem za!! Mam tyle pytan do WAS Koledzy ;) a nawet wiecej, he. Lecz serio dobry pomysl. jesli to wypali to dajcie znac. Tylko co z noclegiem??? Namiot iglo w zime nawet pasuje he ;)
Napisano 18 Październik 200222 l Jak dla mnie bomba - zwłaszcza, że nie byłem na warsztatach 3d w Wawie :-( Sorry, że się wpraszam, ale jak sa jeszcze jakieś mijsca wolne to dajcie znać :-)))
Napisano 20 Październik 200222 l M@ti Piwo na w│asny koszt he ;) Lecz serio mo┐e by siŕ da│o zorganizowaŠ zlocik, jeÂli ma kto znajomoÂci u discrita to mo┐e ich namˇwi he ;)
Napisano 21 Październik 200222 l Tja, jak bym mia│ tam znajomoÂci, to byÂcie ju┐ moje wypociny na ameryka˝skich stacjach ogl▒dali :-)))