gowerman Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Witam jestem początkujący i chciałbym wiedzieć jak zrobić diode. Bardzo prosze o dokładny opis funkcji bo skróty nie wiele mi pomogą. wiem że jest już taki temat nawet dwa ale albo robie coś źle albo jestem za tępy na to wytłumaczenie jakie oni tam napisali dzięki za wyrozumiałość i podpowiedzi
piksar Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Witam jestem początkujący i chciałbym wiedzieć jak zrobić diode. do zrobienia diody trzeba anody i katody. ps. jaki program, renderer itd, napisz coś więcej
gowerman Napisano 23 Październik 2006 Autor Napisano 23 Październik 2006 3ds max 8 a renderer chyba standardowy w maxie
maczuga Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 diode, ale mamy ci pomóc wymodelować, stworzyc dla niej materiał czy jeszcze coś innego?
AGmakonts Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 ja bym zrobił tak: zainstalował vraya, zrobił splajnem profil -> modyfikator lathe - 2 cylindry jako anoda i katoda, vray light do srodka a shader samej obudowy jakis prosty glass z fogiem ale to juz jak opanujesz vray material
gowerman Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 Chyba troche źle napisałem chodzi mi o to aby świeciła na zielono gdyż robie animacje i nie chce dawać self ilumination tylko tak żebym mógł kontrolować jej włączanie i wyłączanie bawiłem się omni ale jak zmniejsze jej parametry to nie widać światła wogóle i nie wiem gdzie to omni umieszczać w środku diody czy też na zewnątrz. Amoże to nie omni, tylko coś innego
kannu Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 serwus :) w postprodukcji to zrob - bedziesz miec 100% kontroli. After effects, lub cos podobnego :). Wzglednie ( ale nie polecam) video post z maxa. pozdrawiam, kannula.
gowerman Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 W postprodukcji ?? fajnie tylko gdzie to jest i jak się tego używa :)
Rekomendowane odpowiedzi