Skocz do zawartości

3D max studio 8 - konfiguracja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Niedawno rozpoczołem zabawe z owym programem i ogólnie z grafiką 3d :) Otóż mam w miare dobry sprzęcik :

gforce 7600 gt

AMD athlon 64 3500+

1 gb ramu :P

Otóż znalazłem w necie modelik i go sobie sciągnołem żeby "poeksperymętować"

Gdy włączyłem go w 3d maxie zaczeła sie sieczka. Da sie pracować ale wszystko się klatkuje gdy chce ruszać modelem,kamerą lub ustawiać częsci ciała. Ale jaki jest sęs mojej wypowiedzi czy poprostu musze miećleprzy sprzęt czy da sięcoś w konfiguracji pozmieniać np. ilość ramu używany do programu zwiększyć ?

Z góry dziękuje za odpowiedzi Gorigon!

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

3ds max 8 moim zdaniem to zdecydowanie najwolniejsza edycja.

Sprawdź ile poly zajmuje ten model. Jeśli ci skacze w vievportach to wina karty graficznej bo to ona odpowiada za wyświetlanie.

Co do reszty konfiguracji to Programy takie jak 3ds max 8 (według producenta) wymagają do optymalnego działania 8 gb ramu :D tak więc . . . .

A jeśli dalej niejesteś zadowolony to napisz do Autodesk :)

Napisano

To wszystko zależy, zobacz ile to wogóle ma poly (utilieties -> polygon counter), jaką masz rozdzielczość ekranu, jak masz skonfigurowaną karte (w opcjach maxa).

Dla porównania:

Scena 1mln poly, 3ds max8, rozdziałka 1600*1200, standardowe viewporty (nie powiększałem na cały ekran, bo to ofc tez zwalnia), sterownik na direct3d, sprzęt gf 6200@6600, p4 2.8, 1Gb ram - 3,5FPS, gdy zrobiłem OC [email protected] to 4.5-5FPS