Napisano 29 Październik 200618 l witam mój pierwszy post tutaj. początek zabawy z vray. scena rodzajowa z cyklu: łóżko + szafki + fotel + beton.
Napisano 29 Październik 200618 l Imho zbyt typowe to łózko :) Ale w sumie....podoba mi się :) Mógłbym na takim spać ;)
Napisano 29 Październik 200618 l Łóżko jakich wiele. Ładne, ale takie się widzi wszędzie - mniej lub bardziej udane. Twoje jest spoko. Ale pokój taki dziwny - chciałbyś mieć bijącą zimnem żelbetową ścianę w sypialni - może ładnie/modnie wygląda, ale ja bym nie chciał.
Napisano 29 Październik 200618 l Unikałbym błyszczących powierzchni w sypialni. Patrząc na tę tutaj, ma się wrażenie jakby łóżko było na lodowisku. Takie rzeczy może i ciekawie wyglądają na folderach ale z pewnością nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Nie znam chyba nikogo, kto chciałby tam spać. Co do samego projektu łóżka. Może trzeba było chociaż poeksperymentować z tylną ścianą łóżka w połączeniu z komodami (może jakaś asymetria, może jakaś leciusieńka, ażurowa konstrukcja).
Napisano 30 Październik 200618 l Autor dzięki za konstruktywną krytykę. co do tego zastosowanych materiałów, to znalazłem wreszcie mapę betonu która ładnie wyszła na renderze i probowalem uzyskać efekt posadzki ABSDuroColour. W zamierzeniu nie miało to być wnętrze sypialni, a raczej ekspozycji w sklepie.Stąd zastosowane materiały.
Napisano 30 Październik 200618 l zabawy vrayem mówisz :D to ocenie sam render bo obiekty osobiście mi się nie podobają ale nie oto chodzi chyba wiec render - przyczepie się do jednego - "przepalenie" po prawej . wygląda tragicznie.
Napisano 30 Październik 200618 l Autor a mi sie przepalenie podoba.efekt w 100% zamierzony. zatarcie granicy między sceną a tłem.