Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam

mój pierwszy post tutaj.

początek zabawy z vray.

scena rodzajowa z cyklu:

łóżko + szafki + fotel + beton.

75a18910399f5127.jpg

4be5b27e882b56f5.html4be5b27e882b56f5.html

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Imho zbyt typowe to łózko :) Ale w sumie....podoba mi się :) Mógłbym na takim spać ;)

Napisano

Łóżko jakich wiele. Ładne, ale takie się widzi wszędzie - mniej lub bardziej udane. Twoje jest spoko.

Ale pokój taki dziwny - chciałbyś mieć bijącą zimnem żelbetową ścianę w sypialni - może ładnie/modnie wygląda, ale ja bym nie chciał.

Napisano

Unikałbym błyszczących powierzchni w sypialni. Patrząc na tę tutaj, ma się wrażenie jakby łóżko było na lodowisku. Takie rzeczy może i ciekawie wyglądają na folderach ale z pewnością nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Nie znam chyba nikogo, kto chciałby tam spać.

Co do samego projektu łóżka. Może trzeba było chociaż poeksperymentować z tylną ścianą łóżka w połączeniu z komodami (może jakaś asymetria, może jakaś leciusieńka, ażurowa konstrukcja).

Napisano
  • Autor

dzięki za konstruktywną krytykę.

co do tego zastosowanych materiałów, to znalazłem wreszcie mapę betonu która ładnie wyszła na renderze i probowalem uzyskać efekt posadzki ABSDuroColour.

W zamierzeniu nie miało to być wnętrze sypialni, a raczej ekspozycji w sklepie.Stąd zastosowane materiały.

ac7e8c3e86c13fc3.jpg

Napisano

zabawy vrayem mówisz :D to ocenie sam render bo obiekty osobiście mi się nie podobają ale nie oto chodzi chyba

wiec render - przyczepie się do jednego - "przepalenie" po prawej . wygląda tragicznie.

Napisano
  • Autor

a mi sie przepalenie podoba.efekt w 100% zamierzony.

zatarcie granicy między sceną a tłem.