saimon79 Napisano 3 Październik 2003 Share Napisano 3 Październik 2003 pierwszy raz biore udzial w bitwie, spodobal mi sie temat : \"gdy siedze i mysle nienawisc wzbiera, to ja szaleniec gdy widze i slysze to kocham to ja szaleniec wiec pociagam za sznurki zebys tanczyla tak jak ja zagram\" pomysl opiera sie na, chyba juz na starym watku marionetki, scena sklada sie z trzech symbolicznych elementow: marionetki : osoba obdazona pseudo miloscia : sznorkow - symbol wiezi i kontroli oraz snopu swiatla padajacego na marionetke symbolizujacego izolacje i osamotnienie wywolane kontrola narazie tyle przedstawiony szkic narazie bardzo schematyczny majacy uchwycic koncept Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saimon79 Napisano 3 Październik 2003 Autor Share Napisano 3 Październik 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saimon79 Napisano 3 Październik 2003 Autor Share Napisano 3 Październik 2003 chyba pierwsze powazne podejscie do tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 3 Październik 2003 Share Napisano 3 Październik 2003 Z szkicu zapowiadała sie niezla pracka, bardziej widzialem w tych sidlach jakas pania, ale nie w postaci zywej tylko stylizowana na kukłe, która lezy bezwładnie i juz nawet nie mysli o ucieczce. Nie wiem ciekawa ściana i faktura łańcucha, ale czy to nie jest czasem zbyt monotonne, zbyt mało zróżnicowane, no i łańcuch imho sztywmy jak patyczki. Popracuj nad tym bo moze być fajna pracka :) Pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kru Napisano 4 Październik 2003 Share Napisano 4 Październik 2003 pierwszy szkic bardziej do mnie przemawia - drugi wyglada jak przerobione pocahontas albo inny fim disneya. w pierwszym jest wiecej ekspresji. moze ogranicz palete kolorow (nie mowie ze tylko czarno-biale ale...) poza tym poza pierwszej marionetki daje poczucie bezwladu, ktorego brak w drugim szkicu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saimon79 Napisano 4 Październik 2003 Autor Share Napisano 4 Październik 2003 wstalem dzisiaj rano spojzalem na to swiezym okiem i chyba przyznam wam racje ze ta pierwsza poza jest lepsza - ale jak na razie jestem na etapie poszukiwan wiec wszystko to jeszcze plywa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 5 Październik 2003 Share Napisano 5 Październik 2003 fajnie siŕ zapowiada ale podoba│ mi siŕ barzdiej pierwszy koncept i tamta poza... nawet jeÂli ta kuk│a nie bŕdzie ludzka to wzmocni to tylko przekaz... :) aha... i nie zapomniej o twarzy... i martwych a zarazem urzekaj▒cych, lÂni▒cych oczkach :)) pozdrawiam i ┐yczŕ powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saimon79 Napisano 5 Październik 2003 Autor Share Napisano 5 Październik 2003 tlumacze dlaczego zostaje przy drugiej koncepcji - w koncepcji chodzi o pokazanie czlowieka- kobiety zniewolonej, manipulowanej przez czlowieka inaczej pojmujacego czym jest milosc - dla niego ukochana osoba to ktos nalezacy tyklko do niego nie liczy sie z jej zdaniem nie liczy sie z niczym musi byc tak jak on chce - wiec dlaczego taka poza - taka poze przyjmowali niewolnicy na targach niewolnikow - dlatego wlasnie zdecydowalem sie na drugi pomysl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 5 Październik 2003 Share Napisano 5 Październik 2003 oczywiscie masz racje i zrobisz jak zechcesz.... ale bacz na to, ze metafory bywaja mocniejsze w wyrazie niz pokazywanie czegos na tacy... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WavaMiva Napisano 6 Październik 2003 Share Napisano 6 Październik 2003 pomysl fajny. bardziej podoba mi sie 2. koncepcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WavaMiva Napisano 6 Październik 2003 Share Napisano 6 Październik 2003 sory pomylilem przyciski;) bardziej podoba mi sie pierwsza koncepcja:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saimon79 Napisano 7 Październik 2003 Autor Share Napisano 7 Październik 2003 wiem ze wszystkim podoba sie pierwsza koncepcja na ale coz lubie robic troszke na przekur wszystkiemu to jeszcze nie do konca to co chce osiagnac ale idzie w tym kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 9 Październik 2003 Share Napisano 9 Październik 2003 Oba projekty niewiele się różnią pod względem koncepcyjnym; jako outsider mogę jednakże wypowiedzieć się jedynie na temat siły odddziaływania obu wariantów. Drugi oddziałuje silniej, bo szkicowana postać ma w sobie więcej bezradności, niemniej czarna otoczka wokół całości wygląda na tyle groteskowo, że wszystko razem nie jest tak smutne, jak powinno. W pierwszym projekcie lepiej byłoby zupełnie zrezygnować z kolorów postaci, które mają się nijak do reszty obrazu. Łańcuchy to dobry pomysł, ale ze względu na przemieszanie technik (szkic, 3d czy tam quasi-3d) całość jest trochę niewyraźna. Jednym słowem, zdecydować się na technikę i zrobić całość konsekwentnie: no chyba, że to ma być collage, no to tylko dopracować i będzie yummie. Gratuluję:) pozdrawiam. w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saimon79 Napisano 10 Październik 2003 Autor Share Napisano 10 Październik 2003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 te łańcuchy przypominają mi \"cele\" z J.Lopez :D Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 11 Październik 2003 Share Napisano 11 Październik 2003 Nie podoba mi sie pomieszanie malarstwa z nałożeniem texture, przynajmniej nie wtakim wydaniu. Proponuje zebys zrezygnowal z elementów 3d i sciane lancuchy oraz ziemie wykombionowal brushami. Uklad glowy lepszy, ale bardziej podobala mi sie marionetka oparta o sciane i kopletnie bezwładna. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BIRKoFF Napisano 12 Październik 2003 Share Napisano 12 Październik 2003 > \"te łańcuchy przypominają mi \"cele\" z J.Lopez \" Giorgione Dokładnie mi się też kojazy z tym filmem ;) fajny to był film;)[lol2] a co do pracy to była by lepsza gdy by wykonanie było troche lepsze i lepsza kompozycja a właśnie dlaczego kadrujesz tak bardzo i ucinasz jej ręce i nogi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saimon79 Napisano 13 Październik 2003 Autor Share Napisano 13 Październik 2003 troszke zmiana formy przekazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 13 Październik 2003 Share Napisano 13 Październik 2003 fajna kreska podloze mi sie nie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi