Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

modelowanie wosku - jak najelpsza textura albo jaki material wybrac

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na litość boską! poszperaj odrobinę samemu!! wystarczy, że wstukasz "candle tutorial" a dowiesz się jak w PSie zrobić dobrą texture, potem jak to wyrenderować w Maxwellu (jak ci napisałem w poprzednim Twoim wątku). a jakbyś dobrze się wgryzł to znalazł byś wyjaśnienie co oznacza SSS (Sub Surface Scattering).

poświęć odrobinę czasu i znajdź samemu taką informację!

Napisano
  • Autor

jakbym znalazl cos sensownego to by mnie tu nie bylo, mozna znalezc 2 beznadziejne tutoriale na google !

Napisano

Repciu repciu repciu repciu Ty chyba masz hemoroidy? Heh? A może adhd? Jak tam z Twoją zdolnością skupienia? W poprzednim wątku dostałeś wszystko na "talerzu"!!!!

Napisano
  • Autor

zrobilem ten tutorial z evrmotion ten z candle, sciagnalem ten render maxwell ale jak zrenderuje to robi mi sie 19 minut a i tak nic po renderingu nie wyswietla sie, tylko czarny obraz

Napisano

przeciez ten tutek jest bardzo fajny i prosto przedstawiony, nawet jak sie nie zna ang. to łatwo pokapujesz o co chodzi. Co do maxella to dodatkowo poszukaj sobie tutkow jak w nim renderenowac.

Napisano

Repciu: w każdym wątku jaki do tej pory założyłeś podajemy ci wskazówki i prosimy o odrobinę samoinicjatywy. wiesz co to jest? to jest umiejetność poradzenia sobie samemu z napotkanym problemem.

NIE nauczysz się niczego jeśli będziesz czekał na gotową odpowiedź.

NIE zrozumiesz na czym polega idea tworzenia w 3d jeśli z każdym napotkanym problemem będziesz prosił o pomoc na forum.

napisano miliony tutoriali, tysiące helpów, setki artykułów i dziesiątki książek na temat związany z 3d.

wysil więc swój umysł, poświęc swój czas i poszukaj w internecie rozwiązania swojego problemu.

nielubię tego ale chyba zmuszasz mnie żebym zaczął cytować regulamin zadawania pytań

4. Nie zamierzamy poświęcać swojego czasu na odpowiedzi ludziom niechętnym do samodzielnego myślenia - odróbcie więc swoją pracę domową zanim zadacie jakiekolwiek pytanie - przeszukajcie manuale, FAQ, www, zapytajcie doświadczonych przyjaciol.

ogólnie: postaramy się pomóc ale tylko wtedy kiedy będziesz miał naprawdę poważny problem. póki co proszę znajdź sam sobie odpowiedź jak można zrenderować model świecy w Maxwellu, Mentalu czy vray'u.

Pozdrawiam i powodzenia