jurop3 Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 witam! chciałbym zrobić powierzchnię jako lustro i wyrenderowac w V ray u, poradzcie jak najprosciej zrobic. chodzi mi o to - jeśli wezmę materiał v raymtl, nastepnie ustawie reflection na kolor biały, to czy powinienem jeszcze wstawiac flat miror. pozdrawiam....
Chalek Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 nie, nie wstawiaj flat mirror, nie ma potrzeby, po za tym zdaje sie, ze jest niekompatybilny z vrayem
tadzio Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 Tak jak mowisz najprostszy mirror to reflect> bialy refl.glossines1 i heya... Pozdrawaiam.
AGmakonts Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 owszem ale imho realniej wychodzi standard multi layer difuse czarny, pierwszy spectacular wielki drugi ok 26 i vray map w reflaction
BioTicer Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 Mam proźbę mógł by mi ktoś powiedzieć jak to sie robi(lustro)? Ja naprawdę dopiero zaczynam w 3d max coś tam już robie ale v ray-em nigdy sie nie posługiwałem. Wiec mam pytanie czy da sie zrobić efekt Lustra bez V ray-a, albo efekt takiego wypolerowanego metalu(odbijającego światło i cały pokój) tylko w 3d max?jak to sie robi? Wielkie dzięki za pomoc
Temporal Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 Tak da sie zrobic nie tylko w vrayu :] A jak? Przejrzyj to forum przejrzyj google i bedziesz mial wiecej niz moglbys sobie wyobrazic.
Rekomendowane odpowiedzi