TimGrayson Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 Mam taki problem: Zrobiłem w 3d maxie człowieka oraz jego zanimację chodu - jest to postać żołnierza - teraz jak do niego (jego ręki) dołączyć pistolet, plecak, czapkę aby podczas odpalania animacji wszystko oruszało się z postacią a nie zostawało w miejscu? Tu mały przykładzik mojego problem (to moja pierwsza animacja teraz juz jest lepiej:) Jak widać wszystko zostaje ;/
gaspar Napisano 6 Listopad 2006 Napisano 6 Listopad 2006 Musisz linkować obiekty do bipeda przez jakiegoś helpera, bezpośrednio się nie da z tego co się orietuję. I pls. oskinuj troszke lepiej postać, bo vertexy się za nią ciągną.
TimGrayson Napisano 7 Listopad 2006 Autor Napisano 7 Listopad 2006 Hey Jestem początkujący mozęsz napisać jak to zrobic troche bardziej szczegółowo :) PS Koperty juz nałorzyłem na model lepsze i nic mu sie nie ciaga mam tylko mało kłopoty ze zgieciami rąk pod pachami ;/
Master Kiełbaster Napisano 7 Listopad 2006 Napisano 7 Listopad 2006 Jest to odwieczny problem ludzkości :* Musisz walczyć z prądem. Ażeby się rynsztunek za nim ciągnął to zaznacz czapeczką weż przycisk link (takie pudełeczka z łańcuszkiem) i wcisknij h wybierz bip01 head i ok i masz i tak wszyskie elementy do odpowiednich kosteczek.
TimGrayson Napisano 21 Listopad 2006 Autor Napisano 21 Listopad 2006 Dziekuję za informacje :) Mam pytanko trioche banalane bo kiedys juz to robiłem ale za nic niemoge sobie pzypomniec jak to było (był to chyab przypadaek) jak animacje przerobić na klatki bmp w opcji Render ale co zaznaczyc bo niemoge dojść?
Kris_R Napisano 30 Listopad 2006 Napisano 30 Listopad 2006 Jesli jestes w oknie ustawień renderingu (F10) to tam ustawiasz sobie zakres klatek jaki max ma przeliczyć... jeśli jako format zapisu ustawisz plik .bmp to max stworzy właściwie ponumerowaną sekwencję plików.
Rekomendowane odpowiedzi