Napisano 10 Listopad 200618 l Witam! Przedstawiam Kilka Renderów Wnętrza Nad Którym Ostatnio Pracowałem, Jako że Nadal Uczę Się Maxa I V Ray A Proszę O Rady I Komenty Modelowanie W Archicadzie+3d Studio Max( Niektóre Szczegóły) + V Ray 1,46 Render Ok 40 Min. Na Każdy Obrazek ( Ir+lc) Pozdrawiam...
Napisano 10 Listopad 200618 l świetłko całkiem miłe. jednak widać nieco bugów w ostatnim renderku koło okna tak jak i widoczne wiszące krzesełka w kuchni czy lewitujące półki w łazience... materiały za to zdeczka leżą. zero odbić i rozbłysków - wszystko matowe i... sztuczne... textury na podłodze są tilingowane a nie są seamlesowe... straszni widaćto w pokoju z TV. brakuje też czegokolwiek za oknem. taka ciemna plama niezbyt dobrze współgra z cała sceną. ogólnie scena dobra jako warsztat techniczny, gorzej z odbiorem calości jako projekt. Pozdrawiam
Napisano 15 Listopad 200618 l Autor napisał tweety "textury na podłodze są tilingowane a nie są seamlesowe... " Jeśli można zapytać gdzie to najlepiej ustawic, byłbym bardzo wdzięczny_a jeśli chodzi o projekt to nadal nad nim pracuje, postaram się coś dzis wrzucić, pozdrawiam wszystkich...
Napisano 16 Listopad 200618 l seamlesowości textur nie da sie poprostu ustawić. Sama w sobie musi być tak zbudowana by przy tilingowaniu nie było szwów. A tak po polsku. Twoja tekstura ma szew i jak ją powielasz widać łaczenia między nimi. Musisz albo zmienić teksture albo go usunąć, a to jest już robota w PS'ie, tudziesz innym paincie :) Pozdrawiam
Napisano 16 Listopad 200618 l wartość tiling mówi ile razy dana textura zostaje powtórzona na obiekcie. seamless to właściwość samej textury. jeśli textura jest seamlesowa to podczas tilingowania jej na obiekcie nie widać w którym miejscu jedna częśc przechodzi w drugą. jeśli textura jest nieseamlesowa widać gwałtowne urwanie się w miejscu gdzie dwa pola tillingu się stykają (to co Ukash właśnie nazwał szwem). jeśli nie masz textur seamlesowych najlepiej przygotowywać sobie texturę w całości w Photoshopie i potem nałożyć na odpowiednio zmapowany obiekt. Pozdrawiam
Napisano 17 Listopad 200618 l Fajne mieszkanie ale by mi sie chciale w takim mieszkac. U mnie w londynie jest ciezko z takim mieszkanie wszystko jest drogie!!!