zerofun Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Witam. Mam taki problem. Chce zrobić głowe kosmity. Kolega narywał mi tą główke z profilu i z przodu w odpowiednich proporcjach, ustawiłem sobie wszytko w photoshopie i kiedy w maya 7 towrze plane'y i chce na nie wstawić te obrazki to dzieje sie coś dziwnego. A dokładniej jest takie coś jak by ten obrazek jest nie dość ze obrócony to jeszcze na dobitkezapętla się. Czy wie ktos jak to naprawić? Na początku myślałem ze to problem z wielkością ale tworze plane'y w idealnej wielkości co te rysunki i nie wiem co moze być tego przyczyną. Pomocy
piotrek Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Najprostszym rozwiązaniem będzie używanie image planeów.
Reanimator Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Kurde, mialem podobny problem dawno temu, tylko co bylo powodem....hmmm... Sprobuj inny format pliku i sprawdz, czy masz wlaczone High Quality w viewporcie.
zerofun Napisano 17 Listopad 2006 Autor Napisano 17 Listopad 2006 No dobra. Jak sie włancza te image Plane'y i gdzie jest ten viewport i to high quality
zerofun Napisano 17 Listopad 2006 Autor Napisano 17 Listopad 2006 dobra pomogło włączenie high quality w viewporcie ;] pomaga też włączenie opcji stagger ale nie tak jak high quality
Rekomendowane odpowiedzi