Gość BiX Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 Siemka!! Jak jest w końcu z tym keying'iem?? Da się zrobić z białego tła? Bo tam pisze tylko Green i Blue... To znaczy, że trzeba kręcić na niebieskim lub zielonym tle?? Nie można na żadnym innym?? P.S Macie jakiś tutorials jak zrobić filmik z mieczami świetlnym w FUSION?
DaveBorck Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 Nie chodzi o to, że żaden inny kolor tylko o to żeby nie było go nigdzie indziej na twoim materiale. Chociaż kolory zielony i niebieski dają mimo wszystko najlepsze efekty. Trudno jednak znaleźć przestrzeń bez koloru białego/szarego (mocne bliki są białe a blubox jest mocno oświetlony i lampy powodują sporo blików) a i czerwony się nie nadaje bo skóra ludzka zawiera sporo czerwieni i pomarańczy i źle by się kluczowała. W opcjach kluczowania możesz wskazać zawsze jaki kolor chcesz więc jeśli znajdziesz takie warunki żeby było dobrze to spróbuj może akurat Ostatnio kolega mi mówił, że do jakiegoś filmu używano czerwonego materiału do kluczowania ale nie pamiętam co to był za film. Pozdro
Gość BiX Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 Aha... No mnie by pasował właśnie kolor biały.. Ale nie wiem gdzie to ustawić.. W Fusion mam tylko dwa przyciski: Blue & Green.. Także jeśli możesz to napisz gdzie to ustawić...
DaveBorck Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 A, zapomniałem dodać, że nie znam fusion, ja jestem dzieckiem after effectsa:) Ale to by było trochę dziwne gdyby nie było takiej opcji...
Gość BiX Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 Aha... Oki.. Dzięki za zainteresowanie ;) Pogrzebę troszkę w tym :P Pozdrawiam!
sanki Napisano 24 Listopad 2006 Napisano 24 Listopad 2006 zalezy ktorej opcji uzywasz do kluczowania, w add tools matte wybierz chroma keyer i powinno byc ok
Rascal Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 Nie spotkalem sie jeszcze z tutorialem jak zrobic lightsaber w Fusion, jednak polecam zapoznac sie z moim :) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=467394#post467394
Rekomendowane odpowiedzi