selevan Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 Tablet posiadam od wczoraj, jak narazie staram sie zrobic wszystkie tuty ktore znajde. A tutaj pierwsza praca:
grim666 Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 A napiszę sobie, a co: Widać, że albo zacząłeś rysować wraz z zakupem tabletu, albo rysowałeś tylko na lekcjach z tyłu zeszytu. A to moje wskazania, bo pewnie po to się tu wystawiłeś: -rezygnuj z tutków, ale oglądaj ich jak najwięcej (także prac innych twórców), nie staraj się przerysowywać ich z nadzieją, że wyjdzie tak samo. Podglądaj jak co się rysuje. -poznaj techniki i sposoby rysowania, bo na załączonym obrazku widać, że nie masz pojęcia o tym -rysuj wszystko (kółka, kreski, łóżko, rękę, słoik...) i jak najczęściej się da, trenuj "rękę" i zwykły, tradycyjny rysunek. Zaczniesz zwracać uwagę na szczegóły przedmiotów, których zwykły śmiertelnik nie dostrzega;), a które mają wpływ na udaną pracę Pewnie inni dodadzą swoje 3 grosze i mnie poprawią, dlatego też kończę. HAIL
misiekhc Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 na poczatek to pieniadze powinienes przeznaczyc an olowki i papier i rysowac garnki potem moze ludzi z natury, a tablet poczeka, az bedziesz umial conieco
selevan Napisano 25 Listopad 2006 Autor Napisano 25 Listopad 2006 Tablet kupilem ciut do innych celow, czasami mnie irytuje wymazywanie / wycinanie czegos myszka. A olowkiem - tez sie bawie i to czesto :P
Rekomendowane odpowiedzi